• Business

    Reds (όμιλος Ελλάκτωρ): Έτοιμο το Master Plan για την επένδυση των 50 εκατ. στην Μαρίνα Αλίμου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Reds (όμιλος Ελλάκτωρ) Έτοιμο το Master Plan για την επένδυση των 50 εκατ. στην Μαρίνα Αλίμου.jpg

    Μαρίνα Αλίμου (πηγή: ΤΑΙΠΕΔ)


    Στους αρμόδιους δημόσιους φορείς προκειμένου να λάβει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση των έργων έχει κατατεθεί από την θυγατρική της Ελλάκτωρ, Reds, το Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) για την ανάπτυξη της μαρίνας Αλίμου, επένδυση συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ.

    Το Master Plan κατατέθηκε στα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού καθώς και στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και η ΚΥΑ που θα περιγράφει αναλυτικά το έργο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα υπογραφεί σε περίπου 8 μήνες.

    Το έργο της ανάπλασης της Μαρίνας Αλίμου για να ολοκληρωθεί χρειάζεται συνολικά 4 χρόνια. Όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Reds, Γιώργος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας κατά την ετήσια γενική συνέλευση, τα δύο πρώτα χρόνια θα υλοποιηθούν τα πρώτα έργα για τον εξωραϊσμό της Μαρίνας και την απρόσκοπτη λειτουργία της και τα επόμενα δύο τα έργα που έχουν σχεδιαστεί βάσει του Master Plan. «Πρόκειται για ένα έργο που δίνει διαφορετική δυναμική στον Όμιλο και την ίδια την εταιρεία» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Reds.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί στη Μαρίνα Αλίμου, μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο θα κατασκευαστεί, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, πάρκο αναψυχής και χώρος για εκδηλώσεις, μεγάλος παραθαλάσσιος πεζόδρομος, καταστήματα εστίασης, ναυτικών ειδών και σούπερ μάρκετ.

    Παράλληλα προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός της υπάρχουσας υποδομής του τουριστικού λιμανιού για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού, νέες υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρικού (με επαρκείς παροχές ανά σημείο) υπηρεσίες για επισκευή σκαφών (γενική συντήρηση, αντιρρυπαντικά, βαφή, στίλβωση, υπηρεσίες ανοξείδωτων και ξυλουργικών,επισκευές πανιών, επισκευές μηχανών κ.λπ.) διάφορα καταστήματα προς υποστήριξη των χρηστών και ιδιοκτητών σκαφών, υπηρεσίες ασφαλείας και χώροι στάθμευσης για περίπου 850 αυτοκίνητα.

    Αναφορικά με το ακίνητο έκτασης 7.974 τ.μ. στη Ρουμανία για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση είχε εκκινήσει διαδικασία για την πώλησή του, αλλά σταμάτησε από τη νυν, ο πρόεδρος της Reds, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είπε χθες ότι υπάρχει πρόταση με μεγαλύτερο τίμημα, αλλά δεν ικανοποιεί και εξετάζεται η δυνατότητα για την από κοινού εκμετάλλευσή του και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις.

    Η Reds στη Ρουμανία εξετάζει επίσης την αξιοποίηση οικοπέδου ιδιοκτησίας της στην περιοχή Straoulesti-Baneasa του Βουκουρεστίου στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία οικιστικού συγκροτήματος 72 διαμερισμάτων.

    Διαβάστε επίσης

    Reds: Σε τελική ευθεία για την υλοποίηση του το Cambas Project

    Reds: Τα νέα πρόσωπα και τα έργα που θα διαχειριστούν

    REDS: Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών εμπορικών μισθώσεων στο Smart Park



    ΣΧΟΛΙΑ