• Ο Παπακωνσταντίνου και η “νέα” IDEAL, στο 10% η Atlas στην Ελλάκτωρ και το νέο πόρισμα για τον μηντιάρχη

  Εδω και κάποια χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων “χτίζει”  μεδοδικά το πόρισμα της για ενα ιδιοκτήτη digital medium. 

  the wise man
  image
  the wise man

  Στο 10% οι άλλοι Ολλανδοί 

  Το ολλανδικό fund, που διαχειρίζεται κεφάλαια της Carlyle, δηλαδή το Atlas Invest ήταν, όπως ξέρετε ο αγοραστής και των προχθεσινών πακέτων, που αντιστοιχούν στο 6,14% του μετοχικού της κεφαλαίου. 

  Συνολικά, κατέχει, πλέον, το 10% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 . Οι πληροφορίες του wiseman αναφέρουν οτι σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν την Τρίτη.

  Έτσι οι 2 Ολλανδικές εταιρίες Reggeborgh και AtlasInvest κατέχουν απο κοινού πέριξ του 40% των μετοχών της εισηγμένης.

  Το νέο κυβερνητικό αεροπλάνο 

  Σε λίγο καιρό θα αποκτήσουμε ως Ελλάδα, ένα σύγχρονο κυβερνητικό αεροπλάνο.

  Θα είναι το 4ο αεροπλάνο, αφού ήδη η χώρα διαθέτει τρία. 

  Το νέο κυβερνητικό αεροπλάνο θα αποκτηθεί χωρίς να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κόστος.

  Δεν θα επιβαρύνει δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό. 

  Θα αποκτηθεί, σύμφωνα με μία εκδοχή ως αντιστάθμισμα από την αγορά των 18 Rafale. 

  Στα κυβερνητικά σχέδια είναι να πουληθεί ένα από τα υπάρχοντα τρία αεροσκάφη. 

  Το ένα από τα Εμπράερ αποκτήθηκε ως αντιστάθμισμα για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ.

  Στην προεδρία της IDEAL 

  Την προεδρία της IDEAL αναλαμβάνει πλέον ο έμπειρος Λάμπρος Παπακωνσταντίνου της VIRTUS.

  O κ. Παπακωνσταντίνου,όπως λέγεται στην αγορά, θα ξεδιπλώσει τα νέα σχέδια της εισηγμένης IDEAL αμέσως. 

  Αλλωστε είναι γνωστό οτι νέος πρόεδρος απεχθάνεται τις διακοπές και είναι κάτι παραπάνω απο εργασιομανής. 

  Απο τα θετικά της νέας διοίκησης, ο διορισμός στο ΔΣ της Μαρίνας Εφραίμογλου. 

  Η κ. Εφραίμογλου ηταν εκ των ιδρυτριών της TELESIS χρηματιστηριακή, η οποία βέβαια προ πολλών πολλών ετών εξαγοράστηκε απο την Eurobank. 

  Τωρα η κ. Εφραίμογλου έχει την κατοχή της ένα υπέροχο ξενοδοχείο, το Euphoria Retreat στον Μυστρά. 

  Το BBC έχει χαρακτηρίσει το Euphoria ενα από τα 10 καλύτερα κέντρα wellness του κόσμου.

  Η γκάφα της Goldman Sachs

  Προ ολίγων εβδομάδων έκπληκτη η επενδυτική κοινότητα διάβασε ενα report της περίφημης Goldman Sachs που έδινε ανοδικό περιθώριο 1.062% στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και τιμή-στόχο τα 17,49 ευρώ ανά μετοχή, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο των νέων μετοχών της τράπεζας προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του ΧΑ, έκδοση στην οποία ήταν και σύμβουλος εκδοσης.

  Πριν από λίγες ώρες, με ειδικό report της η αμερικανική τράπεζα, γνωστοποίησε ότι μεταφέρει σε νέο αναλυτή την κάλυψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, λόγω άμεσης αποχώρησης της αναλύτριας της γκάφας.

  Η μεταφορά της κάλυψης των εγχώριων μετοχών δεν είναι γνωστό αν σχετίζεται με την… εξυπνάδα της αναλύτριας. 

  Ως είθισται, τις επόμενες ημέρες θα δούμε ένα νέο πολυσέλιδο report από την επενδυτική τράπεζα, όπου ο νέος αναλυτής θα δώσει το στίγμα του για το πώς βλέπει τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, τις εξελίξεις τους και εντέλει τις νέες συστάσεις και τις τιμές-στόχους τους. 

  Πιθανολογείται οτι οι νέες τιμές θα είναι αρκούντως γενναιόδωρες. 

  Για την ώρα, πάντως, οι τιμές-στόχοι είναι: Alpha Bank ΑΛΦΑ 3,73% 1,67 , σύσταση αγοράς και τιμή-στόχος 1,12 ευρώ ανά μετοχή και αρνητικό περιθώριο ανόδου 3%, Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 4,02% 7,51, καμία σύσταση ή τιμή-στόχος, Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98, ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος το 0,65 ευρώ με αρνητικό περιθώριο 25% από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑ, Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,83% 4,00ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχος 1,47 ευρώ και αρνητικό περιθώριο μεταβολής 6%.

  Έτοιμο το πόρισμα

  Εδω και κάποια χρόνια η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων “χτίζει”  μεδοδικά το πόρισμα της για ενα ιδιοκτήτη digital medium.

  Μαθαίνω οτι το πόρισμα είναι έτοιμο και σύντομα ο ιδιοκτήτης θα ανέβει τα (δύσκολα) σκαλιά της Αρχής. 

  Οι επιστρεπτέες και η DECA 

  Η DECA Investments, η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδύσεων που διαχειρίζεται το growth capital private equity fund Diorama Investments Sicar και την οποία «τρέχει» ο τραπεζίτης Νίκος Κούλης, έχει κάνει επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες. 

  Η Viva Wallet, της βγήκε οχι ομως αυτές στην InternetQ και την Akazoo. 

  Το 2020 η DECA Investments επέδειξε αντοχές εν μέσω του αρνητικού κλίματος που προκάλεσε η πανδημία στις αγορές. Παρόλα αυτά, ο Νίκος Κούλης και οι συνεργάτες του , ενέταξαν την DECA σε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. 

  Ο κύκλος εργασιών της DECA ανήλθε σε 1,57 εκατ. ευρώ το 2020, μειωμένος κατά 14% σε σχέση με το 2019 (1,8 εκατ. ευρώ). 

  Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων, που σημείωσαν αύξηση 13,7%, στις 330 χιλ. ευρώ, έναντι 290 χιλ. ευρώ το 2019. 

  Παρά την κερδοφορία της η DECA Investments εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λαμβάνοντας χρηματική ενίσχυση 240 χιλ. ευρώ. 

  Παράλληλα, προχώρησε και στη σύναψη δανείου 250 χιλ. ευρώ με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. 

  Παρά το γεγονός οτι “μπηκε” στα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα η εταιρεία είναι εύρωστη, καθώς μέσα στο 2020 προχώρησε σε διανομή μερισμάτων 104 χιλ. ευρώ και έδωσε αμοιβές 97 χιλ. ευρώ στα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. 

  Για το 2021 η εταιρεία δεν θεωρεί πως θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. 

  Όπως αναφέρει «λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της χρήσης, την επαρκή ρευστότητα καθώς και την ποιότητα και απόδοση των επενδύσεων που διαχειρίζεται η εταιρεία για το Diorama Investments Sicar S.A. δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία της».

  Κουίζ: 

  Ποια δημοσιογράφος, που παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε κανάλι, εθεάθη χθες το μεσημέρι στην ταβέρνα Αη Νικόλας στο Κάτω Κουφονήσι;