• Business

    Αιφνιδιάζει ο Περιστέρης. Η Τέρνα θέλει να χτίσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι

    Περιστέρης

    Γεώργιος Περιστέρης Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Έκανε την έκπληξη η ΤΕΡΝΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκευαστική εταιρεία (επικεφαλής ο Γιώργος Περιστέρης) κατέθεσε σήμερα, κοινοπρακτικά με τον ινδικό όμιλο GMR, προσφορά για την ανάληψη της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, ενός έργου με προϋπολογισμό 850 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του οποίου εκκρεμεί εδώ και οκτώ ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα το παλιό αεροδρόμιο της πόλης να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

    Μάλιστα, εκφράζονταν φόβοι ότι ο προγραμματισμένος για σήμερα διαγωνισμός θα αναβαλλόταν και πάλι (μετά από 11 παρατάσεις!), όμως αυτό δεν έγινε, και πλέον αναμένονται οι κινήσεις των άλλων ενδιαφερόμενων «παικτών», που είναι η ΜΕΤΚΑ, η J&P Άβαξ, η Zurich Airport, η κοινοπραξία Ελλάκτωρ-Vinci και η ελληνοκινεζική σύμπραξη China State Construction. Θα προχωρήσουν και αυτές σε υποβολή προσφοράς για το έργο ή θα αφήσουν ανοιχτό τον… αεροδιάδρομο για την ΤΕΡΝΑ;

    Είναι πάντως εντυπωσιακό το… ντεμαράζ της ΤΕΡΝΑ τον τελευταίο μήνα, καθώς η εταιρεία του Γ. Περιστέρη μετά το «κράξιμο» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων εξαμήνου τόνιζε πως οι κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2016 απομάκρυναν την προσπάθεια αύξησης επενδύσεων, κάνοντας αναφορές μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση  στην  εκπλήρωση  των πάσης φύσεως  υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα (επιστροφή ΦΠΑ, μη πληρωμή τόκων καθυστέρησης  επιστροφής  ΦΠΑ,  πληρωμή  επιχορηγήσεων κλπ), τις  συνεχείς  αλλαγές  των  φορολογικών και ασφαλιστικών νόμων και τα capital controls, φαίνεται να… παίρνει όλα τα έργα!

    Λίγες μόλις μέρες μετά από τις αναφορές αυτές της ΤΕΡΝΑ, ήρθε το «ξεπάγωμα» του σημαντικού έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενός έργου ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο οι τελικές υπογραφές εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, έχοντας στοιχίσει στη χώρα μας πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές στην Πελοπόννησο. Το έργο αυτό έχει αναλάβει ήδη από το 2013 η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του.

    Και δύο εβδομάδες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ένα ακόμα μεγαλόπνοο έργο διαχείρισης απορριμμάτων, αυτή τη φορά στην Ήπειρο, οδεύει προς την υλοποίησή του, καθώς μετά την πρόσφατη τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, μόνο γραφειοκρατικές λεπτομέρειες απομένουν για να αρχίσουν οι εργασίες, με τη συμβασιοποίηση του έργου μεταξύ του Δημοσίου και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (που ορίστηκε ως ανάδοχος του έργου, αφού η κοινοπραξία Αρχιρόδον-Intrakat-Envitec που είχε επιλεγεί ως αρχικός ανάδοχος επέλεξε να μην παρατείνει την ισχύ της δεσμευτικής της προσφοράς) να αποτελεί θέμα χρόνου…

    Χρυσές δουλειές για την ΤΕΡΝΑ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το 24% του ΑΔΜΗΕ σε κινεζικό όμιλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Grimaldi: Κέρδη 1 εκατ. ευρώ σε μία ημέρα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ