• Business

    Disney: «Μάχη» για το «Avatar: The Way of Water» κόντρα στην… χιονοθύελλα

    • NewsRoom


    Η ταινία επιστημονικής φαντασίας Avatar: The Way of Water της Walt Disney  αντιμετώπισε τις χειμερινές καταιγίδες στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να αποφέρει περίπου 56 εκατομμύρια δολ .σε πωλήσεις εισιτηρίων αυτό το Σαββατοκύριακο έως την Κυριακή.

    Κέρδισε άλλα 168,6 εκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους διεθνώς το Σαββατοκύριακο, για ένα συνολικό ποσό 855,4 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από την κυκλοφορία του στις 16 Δεκεμβρίου, ανέφερε η Disney σε δήλωσή της την Κυριακή.

    Η εταιρεία προέβλεψε ότι η ταινία θα κέρδιζε 82 εκατομμύρια δολάρια στο εσωτερικό για τις τέσσερις ημέρες που περιλαμβάνουν και τη Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα.

    Ενώ η ταινία έφτασε εύκολα στην κορυφή του box office, οι εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 58% από τα 134,1 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της έναρξης. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για μια μεγάλη ταινία, αλλά στελέχη των αλυσίδων θεάτρων και της Disney είχαν πει ότι περίμεναν ότι το The Way of Water θα ήταν πιο «ανθεκτικό», αναφέρει το Bloomberg. Αυτό, πριν οι καταιγίδες κλείσουν ορισμένους κινηματογράφους και φέρουν επικίνδυνο ψύχος σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

    Το πρώτο Avatar είχε ένα δυνατό, αλλά όχι θεαματικό, άνοιγμα το 2009. Κατάφερε, ωστόσο, να γίνει η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του Χόλιγουντ επειδή παρέμεινε στην κορυφή του box office για επτά εβδομάδες . Συνολικά, η πρώτη ταινία πούλησε εισιτήρια αξίας 2,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, χάρη και στα εντυπωσιακά της 3D εφέ για την εποχή.

    Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον εξασφάλισε έναν τεράστιο προϋπολογισμό για να κάνει τη συνέχεια της, με το κόστος παραγωγής του The Way of Water να ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια δολάρια. Η Disney σχεδιάζει να κυκλοφορήσει άλλες τρεις ταινίες Avatar μέχρι το 2028. Το αν θα αποδώσει αυτή την επένδυση μένει να φανεί.

    Ενώ οι εισπράξεις του εγχώριου box office για το The Way of Water ήταν κάτω από ορισμένες εκτιμήσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο της, η ταινία απέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως μετά από αυτό, καθώς τα σχολεία έκλεισαν για διακοπές και πολλού ενήλικοι πήραν άδεια από τη δουλειά τους.

    Οι πωλήσεις εισιτηρίων ενδέχεται να ωφεληθούν από τη βελτίωση του καιρού και την επιστροφή των θεατών τις επόμενες εβδομάδες.

    Η ταινία αντιμετώπισε ανταγωνισμό αυτό το Σαββατοκύριακο από τρεις νέες παραγωγές. Το Puss in Boots: The Last Wish , μια ταινία κινουμένων σχεδίων από την Universal Pictures της Comcast Corp.,  η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 11,35 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων στη Βόρεια Αμερική μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με εκτίμηση της Comscore Inc.

    Διαβάστε επίσης:

    Disney: Το Avatar, η Κίνα και γιατί η μετοχή κινδυνεύει με την χειρότερη ετήσια επίδοση από το 1974

    Avatar: Έρχονται 4 sequels της πιο μεγάλης κινηματογραφικής εισπρακτικής επιτυχίας



    ΣΧΟΛΙΑ