• Business

    Disney: Ξεπέρασαν τα 1,3 δισ. δολ. τα έσοδα του Avatar 2 – Τρίτη εβδομάδα πρώτο στο box office

    • NewsRoom
    Φωτογραφία από το «Avatar: The Way of Water» - Νέες ταινίες στους κινηματογράφους: Από το Avatar 2 έως την ωδή του Γκοντάρ

    Φωτογραφία από το «Avatar: The Way of Water»


    Το «Avatar: The Way of Water» της Walt Disney βρίσκεται στον δρόμο για να γίνει η ταινία με τις κορυφαίες πωλήσεις που κυκλοφόρησε το 2022, αφού παραμένει στην πρώτη θέση του box office για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Η ταινία επιστημονικής φαντασίας απέφερε 63,4 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων τις πρώτες τρεις ημέρες του Σαββατοκύριακου της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με εκτίμηση της Disney την Κυριακή, ενώ έχει κερδίσει 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από την κυκλοφορία του στις 16 Δεκεμβρίου.

    Η ταινία είναι πλέον κοντά στο να ξεπεράσει τα 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις που είχε καταφέρει να κάνει το «Top Gun: Maverick» της Paramount Global , την τρέχουσα ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις από αυτές που κυκλοφόρησαν το 2022.

    Σε αντίθεση με το sequal του Top Gun, το οποίο μπορεί να καυχηθεί πως έχει τα υψηλότερα έσοδα από τους κινηματογράφους των ΗΠΑ, η δεύτερη ταινία της σειράς Avatar μπορεί να δηλώσει πως βρίσκεται στην πρώτη θέση για τις πιο κερδοφόρες ταινίες της προηγούμενης χρονιάς διεθνώς.

    Είναι δε χαρακτηριστικό για τη δυναμική του   franchise Avatar πως η πρεμιέρα του «Avatar: The Way of Water»  δεν ήταν καν στις τρεις πιο επιτυχημένες στις ΗΠΑ για το 2022. Όμως όπως και η πρώτη ταινία της σειράς – η οποία είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά στην ιστορία του Χόλιγουντ με εισιτήρια ρεκόρ ύψους 2,92 δισ. δολαρίων – κατάφερε σταδιακά να ενισχύσει τα κέρδη του.

    Πάντως, το sequel του Άβαταρ είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των υψηλών προσδοκιών που έφερε η πρώτη ταινία, και μια σειρά από… εξωτερικές αντιξοότητες, όπως ο φόβος στην Κίνα για την Covid-19 που οδήγησε το κοινό μακριά από τους κινηματογράφους, αλλά και η ιστορική κακοκαιρία που έπληξε τις ΗΠΑ την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου η Disney ανέμενε ισχυρά κέρδη.

    Μια εμπορική επιτυχία για το The Way of Water θα είναι μια σημαντική ανάσα για τη μετοχή της Disney, η οποία αντιμετώπισε το 2022 ένα από τα χειρότερα έτη της τις τελευταίες δεκαετίες. Η εταιρεία σχεδιάζει μάλιστα να συνεχίσει το franchise μέχρι το 2028.

    Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας απέκτησε τα δικαιώματα για τις ταινίες του Τζέιμς Κάμερον ως μέρος μιας εξαγοράς 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων της 20th Century Fox το 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ