• Business

    Διεθνής Αθλητική (Admiral, Kappa): Αύξηση τζίρου και επιστροφή στα κέρδη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Άννα Διανά
    Παναγιώτης Παναγάκος

    Παναγιώτης Παναγάκος


    Σε τροχιά κερδοφορίας επανήλθε η Διεθνής Αθλητική ΜΕΠΕ, που διαχειρίζεται το σήμα Admiral για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλες τις βαλκανικές χώρες, καθώς και τα σήματα Kappa, Starter, Maui & Sons κ.α.

    H εταιρεία του Παναγιώτη Παναγάκου, είδε πέρυσι τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν χωρίς να φτάσουν τις επιδόσεις της περιόδου προ της πανδημίας. Ωστόσο επέστρεψε σε κέρδη ενώ μέχρι το πρώτο εννεάμηνο φέτος συνεχίζεται η ανάπτυξη των πωλήσεων και παράλληλα η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας.

    Σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν μεγάλοι παίκτες  η Διεθνής Αθλητική, που αποτελεί μια σημαντική δύναμη με 119  καταστήματα, εκ των οποίων, 12 σε εμπορικά κέντρα και δύο e – shop σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε το 2021 αύξηση τζίρου κατά 18% στα  48,3 εκατ. ευρώ  έναντι του ποσού των  40,8 εκατ. ευρώ της χρήσης 2020.

    Αυξημένο το μικτό περιθώριο κέρδους

    Το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε ποσό  21,9 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης χρήσης κατά 7,71%. Τα μικτά κέρδη εκμεταλλεύσεως ανήλθαν σε 26,4 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά  5,88 εκατ. ευρώ (28,6%)  και τα οποία αντιστοιχούν σε 54,69 % επί του κύκλου εργασιών, έναντι 50,27% στην προηγούμενη περίοδο 2020.

    Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 21,67 εκατ. ευρώ  αυξημένα έναντι του ποσού των  20,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης 2020 κατά 5,62% περίπου. Τέλος τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 1,098 εκ. εκατ. ευρώ , έναντι του ποσού των 1,28 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης και παρουσίασαν μείωση 12,4% περίπου. Τα EBITDA αυξήθηκαν στα  5,9 εκατ. ευρώ  από  0,740 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

    Λαμβανομένων υπόψιν εκτάκτων αποτελεσμάτων και εσόδων/εξόδων προηγουμένων χρήσεων συνολικά ποσού (κέρδη)  416 χιλ. ευρώ έναντι 88 χιλ. ευρώ (ζημίες) της προηγούμενης χρήσης, αντίστοιχα, προέκυψαν κέρδη  4,244 εκατ. ευρώ  έναντι ζημιών 890 χιλ. ευρώ αποτέλεσμα που επαναφέρει την εταιρεία σε κερδοφορία, μετά τις απρόσμενες, λόγω πανδημίας, αρνητικές συνέπειες της προηγούμενης χρήσης.

    Ο δανεισμός ανέρχεται σε 16,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,9 εκατ. ευρώ είναι το βραχυπρόθεσμο μέρος των μακροπρόθεσμων δανείων και 1,6 εκατ. ευρώ ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός.

    Στόχος η διατήρηση των μεριδίων αγοράς

    Η εταιρεία εκτιμά ότι για φέτος συνεχίζοντας τη στρατηγική- σχεδιασμό ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα αυξηθεί περαιτέρω ο τζίρος της αλλά και τα κέρδη παρά το δυσμενές κλίμα εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις πρωτεύων στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση του υπάρχοντος μεριδίου αγοράς στην ελληνική αγορά, η επέκταση των υποκαταστημάτων και η επανεξέταση των οικονομικών αποτελεσμάτων των υπαρχόντων υποκαταστημάτων σε Ελλάδα καθώς και των θυγατρικών στο εξωτερικό.

    Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αθλητική έχει ιδρύσει θυγατρικές στη Βουλγαρία και το Κόσσοβο ενώ στα σχέδιά της είναι και η επέκταση στη Ρουμανία.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση «ο κύκλος εργασιών της εταιρείας από τις αρχές του 2021 έως και σήμερα καταγράφει ανοδική πορεία με σημαντική αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους. Παράλληλα, η προσεκτική διαχείριση των δαπανών της εταιρείας καθώς και των αποθεμάτων της, μέσω της προστασίας κωδικών ειδών, σε συνδυασμό και με την ταυτόχρονη επιτάχυνση του ρυθμού αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων, θα επιφέρουν διατήρηση και πιθανή αύξηση στη λειτουργική κερδοφορία στη χρήση 2022».

    H Διεθνής Αθλητική έως το τέλος του 2021 απασχολούσε 814 άτομα από 741 το 2020 ενώ το μέρισμα στον Παναγιώτη Παναγάκο, που είναι και ο μοναδικός μέτοχος ανέρχεται σε 900.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος Μπάρμπα Στάθης: Αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας το 2022- Το επενδυτικό πλάνο



    ΣΧΟΛΙΑ