• Business

    Deutsche Bank: Περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας και αύξηση της επιστροφής κεφαλαίων

    • Bloomberg
    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank

    Christian Sewing, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank αύξησε τον μεσοπρόθεσμο στόχο των εσόδων της και υποστήριξε ότι θα ξεπεράσει τον στόχο των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Christian Sewing, επιδιώκει να αυξήσει την τιμή της μετοχής.

    Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα επιστρέψει 1,6 δισ. ευρώ στους επενδυτές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών ύψους 675 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

    Στόχος της είναι να πετύχει έσοδα 32 δισ. ευρώ έως το 2025, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

    Περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας

    Η προγραμματισμένη εξοικονόμηση κόστους που είχε προαναγγείλει η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη, θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή περίπου 3.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στο back office, όπως ανακοίνωσε.

    Ο Sewing εντείνει τις προσπάθειες για αύξηση της τιμής της μετοχής που σε μεγάλο βαθμό κινείται οριακά από τότε που ανέλαβε τα ηνία. Ενώ επιδιώκει να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην τραπεζική εξυγίανση στην Ευρώπη.

    Αφού επωφελήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο χρόνο, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των συναλλαγών, τον υψηλό πληθωρισμό και τις επενδύσεις που πρέπει να κάνει προκειμένου να διορθώσει τα προβλήματα στους ελέγχους.

    Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της τράπεζας κατέδειξαν αυτήν την πρόκληση.

    Ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη απόδοσης του γιγάντιου γραφείου trading σταθερού εισοδήματος της τράπεζας. Όπου τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 1%.

    Πάντως, η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να κινείται υψηλότερα από την μέση πτώση κατά 9,7% της Wall Street.

    Οικονομικά στοιχεία της Deutsche Bank για το δ' τρίμηνο του 2023 πηγή: Bloomberg
    Οικονομικά στοιχεία της Deutsche Bank για το δ’ τρίμηνο του 2023 πηγή: Bloomberg

    Οι αμοιβές από παροχή συμβουλών για πωλήσεις μετοχών και ομολόγων καθώς και εξαγορές αυξήθηκαν κατά 56%.

    Η γερμανική τράπεζα στοιχηματίζει στην ανάκαμψη των deals μετά την εξαγορά της Numis Corp πέρυσι. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εξαγορά που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Sewing.

    Kαθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους να αναμένεται να μειωθούν φέτος, με δεδομένο ότι οι κεντρικές τράπεζες σκέφτονται να μειώσουν τα επιτόκια, μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για αυξημένα έσοδα στηρίζεται πλέον σε αυτό τον τομέα, μαζί με τη μονάδα trading.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Μαχαίρι» στα bonus των τραπεζιτών από Deutsche Bank, UBS και Societe Generale

    Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays: Τι προβλέπουν για οικονομία, επιτόκια, πληθωρισμό και αγορές

    Πειθαρχική διαδικασία κατά της Deutsche Bank από την ισπανική Κεφαλαιαγορά



    ΣΧΟΛΙΑ