• Business

    Crispin Odey: Οι τράπεζες της Wall Street τον εγκαταλείπουν μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

    • NewsRoom

    Crispy Odey, συνιδρυτής του Odey Asset Management


    Ένα από τα κορυφαία και πιο κερδοφόρα hedge funds της Βρετανίας βρίσκεται στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών και οι εταίροι του από τη Wall Street, όπως οι Morgan Stanley, JP Morgan και Goldman Sachs αναθεωρούν τη συνεργασία τους. Το Odey Asset Management βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν, ύστερα από έρευνα των Financial Times, αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον 13 γυναίκες κατηγορούν τον συνιδρυτή του, Crispin Odey για σεξουαλική παρενόχληση.

    Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν τις κατηγορίες και ανέφεραν ότι αναμένουν η εταιρεία να διαθέτει επαρκείς διαδικασίες για την διερεύνηση αυτών των καταγγελιών.

    Αποστάσεις από τις τράπεζες

    Υπό το φως των αποκαλύψεων, οι κορυφαίοι τραπεζικοί κολοσσοί της Wall Street, που είχαν στενούς δεσμούς με το hedge fund, παίρνουν τις αποστάσεις τους.

    Σε επιστολή του προς τους επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Martin, ανέφερε ότι το fund βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους του ώστε να διασφαλίζει την προστασία τους.

    Όμως ήδη, οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες προσπαθούν να βγουν εκτός του κάδρου πριν νέες αποκαλύψεις έρθουν στο φως.

    Η Morgan Stanley ξεκίνησε τη διαδικασία τερματισμού των σχέσεων της με το hedge fund, ενώ JP Morgan και Goldman Sachs βρίσκονται σε διεργασίες ώστε να διαχειριστούν την κρίση.

    Οι καταγγελίες

    Δημοσιεύματα των Financial Times περιγράφουν την μεταχείριση των γυναικών από τον Odey, με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση τα τελευταία 25 χρόνια.

    Το hedge fund ισχυρίζεται ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ ο ίδιος ο Odey χαρακτήρισε σπασμωδική την κίνηση της Morgan Stanley για πάγωμα των σχέσεων τους.

    Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα των FT, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι συνεργάτες της Odey Asset Management ήταν γνώστες της κακομεταχείρισης των γυναικών, καθώς μία από τις καταγγέλλουσες είχε περιγράψει σε επιστολή παραίτησης ότι έγινε στόχος του Odey και δέκτης σεξουαλικών σχολίων αλλά και παρενόχλησης.

    Συνεχίζοντας, το βρετανικό μέσο ισχυρίζεται ότι ο Odey είχε προειδοποιηθεί από τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου, όμως ο ίδιος αντί να σταματήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του, απέλυσε σύσσωμο το εκτελεστικό συμβούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωστής Φραγκούλης (Propeller Club): Τιμά 27 ναυτιλιακές εταιρείες εισηγμένες στις Κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ

    ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση για το διαγωνισμό της Αττικής Οδού – Πλήρης επιβεβαίωση mononews

    UBS: Στην τελική ευθεία η εξαγορά της Credit Suisse – Στα 10 δισ. δολ. η εγγύηση για την κάλυψη ζημιών

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ