• Business

    Commerzbank: Προβλέπει υψηλότερα κέρδη το 2024 – Κλειδί τα έσοδα από προμήθειες

    • Bloomberg
    Manfred Knof, CEO Commerzbank

    Manfred Knof, CEO Commerzbank


    Η Commerzbank προέβλεψε νέα αύξηση στα κέρδη φέτος, καθώς η ενίσχυση των εσόδων από προμήθειες θα συμβάλει στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων από την μείωση των επιτοκίων.

    Η γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει τα καθαρά έσοδα από προμήθειες κατά 4% φέτος, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 6%, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

    Η Commerzbank ανακοίνωσε μέρισμα περίπου 35 σεντς ανά μετοχή για πέρυσι, ανεβάζοντας τις πληρωμές της στο 1 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ύψους 395 εκατ. ευρώ (424 εκατ. δολ.) που εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, ξεπέρασαν την εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 330 εκατ. ευρώ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Manfred Knof εκμεταλλεύτηκε το κύμα των υψηλότερων επιτοκίων που ενίσχυσαν πολλές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες τα τελευταία δύο χρόνια, και πέτυχε αυξημένα κέρδη και μεγαλύτερες πληρωμές προς τους επενδυτές.

    Τώρα προσπαθεί να ενισχύσει τα τμήματα της τράπεζας που αποφέρουν προμήθειες, ενώ τον περασμένο μήνα έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Aquila Capital.

    Η Commerzbank αναμένει ότι τα έσοδα από προμήθειες θα αυξηθούν σχεδόν κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με την αύξηση κάτω του 4% από τα καθαρά έσοδα από τόκους. Περαιτέρω εξαγορές για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αποτελούν μέρος αυτού του σχεδίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Commerzbank: Αποκτά το 75% της Aquila Capital

    UniCredit: Σημαντικές αυξήσεις στα μπόνους μετά το ρεκόρ στα κέρδη – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

    ABN Amro: Άλμα κερδών και επαναγορά μετοχών αξίας 500 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ