• Business

    Commerzbank: Αποκτά το 75% της Aquila Capital

    • NewsRoom
    Manfred Knof, CEO Commerzbank

    Manfred Knof, CEO Commerzbank


    Σε συμφωνία για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας με την Commerzbank προχωρά η Aquila Capital Investmentgesellschaft. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Commerzbank αποκτά μερίδιο 74,9% στην Aquila Capital.

    Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Aquila Capital Investmentgesellschaft επεκτείνει την προσφορά της στους τομείς της καθαρής ενέργειας, των πράσινων υποδομών και των βιώσιμων επενδυτικών λύσεων σε ακίνητα προς ιδιώτες πελάτες και προς ένα ευρύ φάσμα θεσμικών και επιχειρηματικών πελατών.

    Στόχος της συνεργασίας είναι να επιταχυνθεί σημαντικά η ανάπτυξη της Aquila Capital Investmentgesellschaft και να εξελιχθεί η εταιρεία σε έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για βιώσιμες επενδυτικές στρατηγικές στην Ευρώπη.

    Η Aquila Capital Investmentgesellschaft αναμένεται να επωφεληθεί από το ισχυρό εμπορικό σήμα της Commerzbank και το ευρύ δίκτυο διανομής της με σχεδόν 11 εκατομμύρια νέους ιδιωτικούς και εταιρικούς πελάτες, 26.000 ομάδες εταιρικών πελατών και ένα παγκόσμιο δίκτυο με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

    Σε απόλυτη συμφωνία με τη στόχευση της Commerzbank να διευκολύνει την ενεργειακή μετάβαση, η τράπεζα θα αποκτήσει πρόσβαση στην επενδυτική εμπειρογνωμοσύνη της Aquila Capital Investmentgesellschaft, που θα της επιτρέψει να επεκτείνει τη θέση της στην αγορά σε επενδύσεις πραγματικών περιουσιακών στοιχείων.

    Η εν λόγω συνεργασία θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Aquila Capital Investmentgesellschaft αλλά και τη βάση για την αμοιβαία ανάπτυξη των εταιρειών.

    Από τη μια, εξασφαλίζει τη διαχειριστική ανεξαρτησία της Aquila Capital Investmentgesellschaft, που παραμένει αυτόνομη στις λειτουργίες, τις επενδυτικές αποφάσεις, την ανάπτυξη προϊόντων και την εκπροσώπηση του εμπορικού σήματος.

    Από την άλλη, μέσω αυτής της συνεργασίας οι πελάτες της Commerzbank θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία των ιδιωτικών αγορών.

    Η συνέχεια εξασφαλίζεται και σε επίπεδο ηγεσίας.

    Οι υφιστάμενες ομάδες διαχείρισης και διαχείρισης κεφαλαίων της εταιρείας θα διατηρήσουν τους ρόλους τους. Η μητρική εταιρεία, ο Όμιλος Aquila, θα διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της και τον κεντρικό της ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής ανάπτυξης της Aquila Capital Investmentgesellschaft.

    Η σύμπραξη ενισχύεται από συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Commerzbank και του ομίλου Aquila, από τις οποίες θα επωφεληθούν τόσο οι επενδυτές όσο και τα δύο μέρη.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής η οποία υπόκειται στις απαραίτητες επίσημες εγκρίσεις. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2024.

    Ο Roman Rosslenbroich, CEO και Co-Founder του Ομίλου Aquila, δήλωσε: “Από το 2006, η βασική στόχευση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στον Όμιλο Aquila είναι να συμβάλουμε στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα της παγκόσμιας οικονομίας.

    Η στροφή προς τις ΑΠΕ και την “πράσινη εκβιομηχάνιση” ανοίγει επενδυτικές ευκαιρίες που όχι μόνο προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις, αλλά και θα αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερη σημασία τα επόμενα χρόνια λόγω των ταχέως αυξανόμενων κεφαλαιακών απαιτήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

    Η συνεργασία μας με την Commerzbank διευρύνει σημαντικά το δίκτυο πελατών μας, διευκολύνει την ταχεία ανάπτυξη νέων, ελκυστικών επενδυτικών προϊόντων που στοχεύουν σε μια οικονομία μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος και ενισχύει τη θέση του Ομίλου Aquila στην αγορά.

    Μαζί με την Commerzbank, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε σημαντικά τον εξέχοντα ρόλο της Aquila Capital Investmentgesellschaft ως βιώσιμου επενδυτή πραγματικών περιουσιακών στοιχείων και να τον επεκτείνουμε διεθνώς.”

    Από την πλευρά του ο Thomas Schaufler, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Commerzbank, υπεύθυνος Ιδιωτών και τους Μικρομεσαίων Επιχειρηματικών Πελατών, δήλωσε: “Ως τράπεζα της Γερμανίας, φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε ενεργά τον βιώσιμο μετασχηματισμό της οικονομίας και να κατευθύνουμε τις χρηματοοικονομικές ροές σε πράσινα έργα.

    Η στρατηγική συνεργασία μας με τον Όμιλο Aquila και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Aquila Capital Investmentgesellschaft που αποκτήσαμε, επιταχύνουν την ανάπτυξή μας σε βιώσιμες επενδύσεις.

    Η Aquila Capital Investmentgesellschaft συμπληρώνει άριστα την τεχνογνωσία της Commerzbank και της Commerz Real. Μέσω αυτής της συναλλαγής, αυξάνουμε σημαντικά το εύρος των προϊόντων βιώσιμης διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για τους πελάτες μας ενώ θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη θέση μας στην αγορά ακόμη πιο γρήγορα.

    Με την Yellowfin, την Commerz Real, το ποσοστό μας στην Aquila Capital Investmentgesellschaft και τη διαχείριση των περιουσιακών μας στοιχείων, η τράπεζα μας πετυχαίνει μια πολύ καλή τοποθέτηση στην αγορά.”

    Διαβάστε επίσης: 

    Macy’s: Γιατί είπε «Νo» σε προσφορά εξαγοράς $5,8 δισ.

    Blackrock: «Ξεπουλάει» γραφεία της στην Σαγκάη με 30% έκπτωση

    Sony: «Ναυάγησε» το $10 δισ. mega deal με την Zee – Διαφωνία για το… «πηδάλιο»



    ΣΧΟΛΙΑ