• Τράπεζες

    UniCredit: Σημαντικές αυξήσεις στα μπόνους μετά το ρεκόρ στα κέρδη – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

    • Bloomberg
    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UniCredit

    Andrea Orcel, Διευθύνων Σύμβουλος UniCredit


    Έτοιμη να αυξήσει τα μπόνους παραγωγικότητας για το περασμένο έτος κατά περίπου 16%, είναι η UniCredit, καθώς η ιταλική τράπεζα κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ και αύξησε τις αποδόσεις των μετόχων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το μέσο κέρδος ανά εργαζόμενο θα είναι υψηλότερο δεδομένης της περσινής μείωσης των θέσεων εργασίας, με αυξήσεις μεταξύ 9% και 27% ανάλογα με τη χώρα, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και τη σχετική απόδοση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερα κέρδη από τους υπεύθυνους ανάληψης κινδύνων και τα ανώτατα στελέχη, στο πλαίσιο της δέσμευσης της τράπεζας να ανταμείψει το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

    Ωστόσο, UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

    Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει να ανταμείψει τους εργαζόμενους και να διατηρήσει τα ταλέντα μετά από μια χρονιά που είδε τις μετοχές του ιταλικού δανειστή σχεδόν να διπλασιάζονται.

    Ο Orcel, ο οποίος βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση εδώ και τρία χρόνια, έχει μειώσει τη γραφειοκρατία, έχει βάλει “λουκέτο” σε αδύναμους επιχειρηματικούς κλάδους, ενώ έχει μεταφέρει πόρους σε πιο κερδοφόρους τομείς.

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει τις αποδόσεις στους μετόχους από τα κέρδη του 2023 σε 8,6 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολάρια), αυξάνοντας ξανά το σημείο αναφοράς για τις πληρωμές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η “δεξαμενή” μεταβλητών αποδοχών της τράπεζας με έδρα το Μιλάνο καλύπτει λιγότερα από 900 ανώτατα στελέχη με αρμοδιότητες κινδύνου, καθώς και υπαλλήλους που εργάζονται σε υποκαταστήματα και γραφεία.

    Η τράπεζα ωστόσο δεν αποκαλύπτει το μέγεθος της συνολικής πριμοδότησης, αν και δημοσιεύει τα μπόνους για τα ανώτατα στελέχη και τους υπεύθυνους ανάληψης κινδύνου, όπως οι traders και οι διαπραγματευτές.

    Την ίδια στιγμή, οι επενδυτικές τράπεζες, από την Deutsche Bank και την UBS Group, έως τη Societe Generale, σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό των μεταβλητών αποδοχών που θα καταβάλουν για το 2023, μετά από ένα δύσκολο έτος για τις μετοχές τους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Unicredit-Intesa Sanpaolo: Μάχη Ιταλών τραπεζιτών για την πρωτιά

    UniCredit: Kέρδη τριμήνου τριπλάσια των εκτιμήσεων – Στα 8,6 δισ. ευρώ οι επιστροφές στους μετόχους

    ASML: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τον ολλανδικό κολοσσό των τσιπ – Ποιοι είναι οι νέοι ανταγωνιστές



    ΣΧΟΛΙΑ