• Business

    Cisco: Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις ετήσιων εσόδων-κερδών

    • NewsRoom

    Chuck Robbins, CEO Cisco


    Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις εσόδων και κερδών για ολόκληρο το έτος ο τεχνολογικός κολοσσός Cisco Systems, “πληγωμένος” από την επιβράδυνση της ζήτησης για τον εξοπλισμό της.

    Οι προσδοκίες εσόδων της Cisco για το β’ τρίμηνο, που κυμαίνονταν μεταξύ 12,6 δισεκατομμυρίων και 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 14,19 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ταυτόχρονα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση περίπου 11%, μετά την ανακοίνωση, αντανακλώντας τις ανησυχίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία

    Η εταιρεία αποδίδει την επιβράδυνση στη μείωση των παραγγελιών για νέα προϊόντα το α’ τρίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι οι πελάτες επικεντρώνονται επί του παρόντος στην εφαρμογή υπαρχόντων προϊόντων στο περιβάλλον τους.

    Ωστόσο, ο οικονομικός διευθυντής Scott Herren, εξέφρασε αισιοδοξία για την επιστροφή στην αύξηση των παραγγελιών το β’ εξάμηνο του έτους, τονίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις μακροοικονομικές προκλήσεις και τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

    Σημειώνεται ότι η στρατηγική στροφή της Cisco σε προσφορές λογισμικού, ιδιαίτερα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων της.

    Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την επιβράδυνση της ζήτησης μετά την πανδημία και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, έχει στόχο να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη.

    Συμφωνία 28 δισ. δολαρίων

    Τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε μια συμφωνία 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Splunk.

    Αυτή η κίνηση αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να προσαρμοστεί στην εξελισσόμενη δυναμική της αγοράς και να ευθυγραμμίσει το χαρτοφυλάκιό της με τις αναδυόμενες τάσεις στο τεχνολογικό τοπίο.

    Η εξαγορά στοχεύει επίσης να ενισχύσει τις δυνατότητες της Cisco στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, έναν τομέα που κερδίζει έδαφος στον απόηχο των αυξανόμενων ψηφιακών απειλών.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις αναθεωρημένες προβλέψεις, οι προοπτικές της Cisco για ολόκληρο το έτος έχουν προσαρμοστεί, με τα έσοδα να αναμένονται μεταξύ 53,8 και 55,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 3,87 έως 3,93 δολάρια.

    Αυτή είναι μια σημαντική μετατόπιση από την προηγούμενη καθοδήγηση, η οποία προέβλεπε ετήσια έσοδα από 57,0 δισεκατομμύρια δολάρια σε 58,2 δισεκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 4,01 έως 4,08 δολάρια.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Burberry: Επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις στο γ’ τρίμηνο – Βουτιά 11% στη μετοχή

    O Έλληνας Frank Sarakakis και άλλοι 5 μεγιστάνες τζογαδόροι με τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία των καζίνο

    Cisco: Εξαγοράζει τη Splunk έναντι $28 δισ. – Πώς κινήθηκαν οι μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ