• Business

    Cisco: Εξαγοράζει τη Splunk έναντι $28 δισ. – Πώς κινήθηκαν οι μετοχές

    • NewsRoom

    Chuck Robbins, CEO Cisco – Gary Steele, CEO Splunk


    Για περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Splunk η Cisco Systems, το μεγαλύτερο deal που έχει κάνει ποτέ, προκειμένου να ενισχύσει τη δραστηριότητα της στον κυβερνοχώρο  και να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Splunk εκτινάχθηκαν κατά 23% στις προσυνεδριακές συναλλαγές σήμερα, ωστόσο εξακολούθησαν να είναι περίπου 10 δολάρια χαμηλότερες από την τιμή προσφοράς της Cisco των 157 δολαρίων/μετοχή.

    Την ίδια στιγμή, η  μετοχή της Cisco υποχώρησε σχεδόν 5%.

    «Μαζί, η Cisco και η Splunk θα γίνουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, ενώ θα επιταχύνουν τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό της Cisco, ο οποίος θα αποφέρει περισσότερα και θα ενισχύσει τα έσοδα», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους δήλωση.

    «Από τον εντοπισμό και την εξάλειψη απειλών έως την πρόβλεψη και πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι οργανισμοί όλων των μεγεθών πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Τσακ Ρόμπινς.

    Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια τόσο της Cisco όσο και της Splunk, αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου του 2024.

    Όπως διατείνεται η Cisco, η συναλλαγή αναμένεται να είναι θετική για τις ταμειακές ροές, ενώ θα προσθέσει στο μεικτό περιθώριο κέρδους το α’ οικονομικό έτος, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

    Σε περίπτωση που δεν κλείσει το deal, η  Cisco υποχρεούται να καταβάλει ρήτρα  1,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραυλού: Έλληνες και Γερμανοί εφοπλιστές συνενώνουμε τις δυνάμεις μας

    Fourlis: Στο family office της οικογένειας Λάτση το 4,2% της Trade Estates

    Mytilineos: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το φωτοβολταϊκό πάρκο της στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ