• Business

    Χάρης Βαφειάς: Δεν έχω καμία ανησυχία για την εκλογή του Τράμπ

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Μπορεί η εκλογή Τράμπ για την προεδρία των ΗΠΑ να έχει προκάλεσε έντονη ανησυχία και στον κλάδο της ναυτιλίας, με τους αναλυτές φαίνονται να προβληματίζονται για τις ιδέες του οικονομικού προστατευτισμού που πρεσβεύει, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν και άλλες χώρες πέρα από τις ΗΠΑ.

    Από την άλλη πλευρά ορισμένοι από τους ισχυρούς πλοιοκτήτες αντιμετωπίζουν τα νέα δεδομένα με πιο ψύχραιμη ματιά, επισημαίνοντας ότι η είσοδος του Τράμπ στο Λευκό Οίκο δεν τους φοβίζει.

    Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η προσέγγιση του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής StealthGas, ο οποίος αναφέρει στο Tradewinds ότι οι άνθρωποι κατά γενική ομολογία φοβούνται το άγνωστο, όπως στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Τράμπ στον αγώνα που έδωσε απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, το πρόσωπο της οποίας είχε ταυτιστεί με τη σταθερότητα.

    “Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τράμπ θα τα πάει καλά καθώς είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, που τα είχε καταφέρει μέσα από τα προσωπικά του οικονομικά προβλήματα αρκετά καλά στο παρελθόν”, δήλωσε ο κ. Βαφειάς.

    “Έτσι, από την πλευρά μου δεν έχω καμία ανησυχία και τουλάχιστον τώρα που τελικά ο επόμενος πρόεδρος εξελέγη φεύγει μία μεγάλη αβεβαιότητα από την αγορά που περίμενε τις εκλογές”, υποστήριξε ο εφοπλιστής.

    Από την πλευρά του ο Nils Aden, διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου γερμανικού ναυτιλιακού ομίλου ER Schiffahrt, ανέφερε στο tradewinds ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φανεί ποιος θα είναι ο αντίκτυπος αυτού του πολιτικού σεισμού.

    Πρόσφατα ο Aden πήρε μέρος στο Maritime Forum που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, όπου πάνω από 200 εφοπλιστές συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της ναυτιλίας, αρκετές από τις οποίες έχουν να κάνουν με τις νέες ψηφιακές πλατφόρμες που απειλούν να αλλάξουν τις υφιστάμενες επιχειρησιακές δομές.

    “Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως το παγκόσμιο εμπόριο θα επηρεαστεί αν τελικά η τάση του προστατευτισμού γίνει πραγματικότητα” σχολίασε ο Aden. Με τους νεότερους και πιο μορφωμένους αμερικανούς να έχουν ψηφίσει ενάντια στον Τράμπ, αποτελεί μεγάλο ερώτημα πως θα αντιδράσουν τώρα.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρομοκρατεί τις αγορές ο Τραμπ: Βυθίζεται το δολάριο, στα ύψη ο χρυσός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι λένε οι αναλυτές για τον Τραμπ και τη ναυτιλία: Μήπως… γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ