• Business

    Χαλυβουργική: Ματαιώνεται, μετά και την ενημέρωση από το mononews.gr, η αυριανή Γενική Συνέλευση

    Χαλυβουργκική


    Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΓΕΜΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Χαλυβουργικής με την οποία η διοίκηση της εταιρείας ματαιώνει την προγραμματισμένη για αύριο Γενική Συνέλευση γιατί θεωρεί ότι είναι άνευ αντικειμένου μετά το δημοσίευμα του mononews.gr την Παρασκευή.

    H σχετική απόφαση ελήφθη την Παρασκευή 20/12/2019, από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αφού έγινε γνωστό, από το δημοσίευμα του mononews.gr, ότι ο μεγαλομέτοχος της Χαλυβουργικής δεν προτίθεται να συμμετέχει στην αύξηση για την εθελουσία, αλλά καλεί τους εργαζόμενους, να παραιτηθούν και να πληρωθούν τις αποζημιώσεις τους και το σύνολο του ποσού του επιδόματος ανεργίας.

    Έτσι, οι εργαζόμενοι μπορούν να δηλώσουν παραίτηση και να πληρωθούν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Να κάνουν μια δήλωση πρόθεσης παραίτησης στο λογιστήριο,  να ζητήσουν από το λογιστήριο της εταιρείας να υπολογίσει τα ποσά που πρέπει να λάβουν και ακολούθως το λογιστήριο ζητά τα ποσά από τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος θα τα βάλει στο λογαριασμό της Χαλυβουργικής και μετά στο δικό τους λογαριασμό.

    Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται πώς θα αποζημιωθούν, το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι  «η Διοίκηση μόνο αν και εφόσον υποχρεωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια, θα εγκαταλείψει τον αγώνα της για τη διάσωση της Χαλυβουργικής και την προστασία των εργαζομένων της και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα από τη θέση που βρίσκεται μέχρι να κριθεί τελεσίδικα το προσωπικό ζήτημα του κ Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου».

    Συγκεκριμένα στο πρακτικό αναφέρεται:

    «Συγκεκριμένα, όσον αφορά το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προτεινόμενη εθελούσια έξοδος του προσωπικού, τα σημερινά συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών έχουν δηλώσει επανειλημμένα και με κάθε τρόπο ότι δεν προτίθενται να συμφωνήσουν στην αύξηση κεφαλαίου, και πολύ περισσότερο να συμμετάσχουν σε αυτή, διότι προκρίνουν τις ομαδικές ή/και τις ατομικές απολύσεις.

    Μάλιστα, οριστικοποιώντας τη θέση τους αυτήν, γνωστοποίησαν το απόγευμα της 20ής Δεκεμβρίου 2019 ανακοίνωση υπογραφόμενη από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, η οποία δημοσιεύθηκε και στο mononews.gr, με την οποία, ανατρέποντας συμφωνίες που είχαν ήδη επιτευχθεί με το Σωματείο, ουσιαστικά περιορίζονται στην κάλυψη μόνο των νομίμων αποζημιώσεων των εργαζομένων και μάλιστα με παράδοξες διαδικασίες.

    Για το θέμα της ονομαστικοποίησης των μετοχών, το οποίο ζητήθηκε από την πλειοψηφία να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη, η Γενική Συνέλευση δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Η ονομαστικοποίηση εξελίσσεται με ευθύνη και υπό την αιγίδα του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Τέλος, όσον αφορά το θέμα της επισκόπησης των εξελίξεων, δυστυχώς η πλευρά των συμφερόντων της πλειοψηφίας επέλεξε, αντί της θεσμικής κανονικότητας, το διάλογο με τη Διοίκηση και τους λοιπούς μετόχους μέσω των ΜΜΕ και την απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους, αγνοώντας τα εταιρικά όργανα και παρά την προσπάθεια της Διοίκησης να θέσει τέλος σ’ αυτές τις επικοινωνιακές πρακτικές.

    Επιπλέον, η πλειοψηφία ζήτησε να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη και το θέμα της ανάκλησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποκαλύπτοντας έτσι τον πραγματικό και μοναδικό λόγο που πιέζει για τη διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

    Την αντικατάσταση, δηλαδή, της σημερινής Διοίκησης, τη στιγμή που εξελίσσονται και είναι στην κρισιμότερη φάση τους οι συζητήσεις με πιστωτές, προμηθευτές και εργαζόμενους, σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας.

    Γιατί άραγε πάλι, και γιατί με τόση εμμονή; Ας το εξηγήσει η λαλίστατη, κατά τα άλλα, πλειοψηφία, έστω και μέσω του προσφιλούς της μέσου επικοινωνίας των ανοικτών επιστολών. Σε κάθε περίπτωση, ας καταλάβει η πλειοψηφία ότι Γενική Συνέλευση και ημερήσια διάταξη πάνε πάντα μαζί και ότι η μία δεν υπάρχει χωρίς την άλλη.

    Τέλος, η Διοίκηση της εταιρείας ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι, μόνο αν και εφόσον υποχρεωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια, θα εγκαταλείψει τον αγώνα της για τη διάσωση της Χαλυβουργικής και την προστασία των εργαζομένων της. Διαφορετικά, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα από τη θέση που βρίσκεται μέχρι να κριθεί τελεσίδικα το προσωπικό ζήτημα του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου».



    ΣΧΟΛΙΑ