• Business

    Χαλυβουργική: Πώς η διαμαρτυρία κατέληξε… σε Γενική Συνέλευση για εθελουσία

    Γιώργος Γάκης Προέδρος Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης Χαλυβουργικής


    Την πρόταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για εθελουσία και αποζημιώσεις, που πρώτο είχε αποκαλύψει το mononews.gr, συζήτησαν χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Χαλυβουργικής με τον Κ. Αγγελόπουλο, μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από το σπίτι του.

    Μετά το τέλος των επαφών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι πείστηκαν πως η εθελούσια είναι η μόνη λύση και ότι πλέον το μόνο που μένει είναι να πειστεί ο κ. Σκινδήλιας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με αυτό το θέμα.

    Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κ. Αγγελόπουλος θα ζητήσει την προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης για εθελουσία από τη διοίκηση της εταιρείας.

    Ειδικότερα, η χθεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων στην οικία του κ. Αγγελόπουλου λειτούργησε θετικά… καθώς τους έφερε πιο κοντά.

    Έξω από το σπίτι του Κ. Αγγελόπουλου στο Ψυχικό βρέθηκε το προεδρείο του Σωματείου της Χαλυβουργικής μαζί με 90 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο κ. Αγγελόπουλος τους δέχθηκε και τους εξήγησε ότι πρόθεσή του είναι να τους αποζημιώσει και να πραγματοποιήσει εθελουσία αλλά αυτό το εμποδίζει η διοίκηση Βαρουφάκη-Σκινδήλια. Οι εργαζόμενοι  δεν τον πίστεψαν και εκείνος τους παρότρυνε να πάνε μαζί στα γραφεία των δικηγόρων του Πανάγου-Αναγνωστόπουλου στον Πειραιά για να δουν όλες τις αποδείξεις.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Γάκης και τα υπόλοιπα 4 μέλη του προεδρείου του σωματείου πήγαν όλοι μαζί στον Πειραιά και εκεί, στο δικηγορικό γραφείο, έμειναν 2 ώρες καθώς τους παρουσίασε όλες τις επιστολές και τις αποδείξεις όσων ισχυρίζεται αλλά και αποδείξεις ότι η διοίκηση Σκινδήλια εμποδίζει την εθελουσία.

    Την επιστολή του Ιουλίου που ζητά από τον κ. Σκινδήλια να προχωρήσει σε εθελουσία, την απάντηση του κ. Σκινδήλια που απαντάει λέγοντας ποια είναι τα ποσά, την επόμενη επιστολή που το αμφισβητεί.

    Μάλιστα προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια λύση και να προχωρήσει η εθελούσια, οι εργαζόμενοι κάλεσαν από το δικηγορικό γραφείο τον κ. Σκινδήλια να προσέλθει στη συνάντηση για να συμφωνήσουν.

    Εκείνος, ενώ αρχικά δέχθηκε, λίγο μετά ενημέρωσε ότι δεν θα πάει».

    Μεταξύ των εγγράφων που επέδειξε ο κ. Αγγελόπουλος στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ήταν και έγγραφο που έδειχνε ότι μια από τις εταιρείες που ελέγχουν τη Χαλυβουργική, ήδη διαθέτει 7 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει η εθελούσια αν αυτό αποφασιστεί.

    Πλέον τα επόμενα βήματα, είναι με τη στήριξη των εργαζομένων, να πειστεί η διοίκηση να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για εθελουσία.

    Οι εργαζόμενοι, κατά πληροφορίες, υποσχέθηκαν να βοηθήσουν όπως  μπορούν για να βρεθεί μια λύση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αν τελικά συμφωνηθεί και γίνει η εθελουσία, από τη μια αποζημιώνονται και απελευθερώνονται οι εργαζόμενοι και από την άλλη  τελειώνει οριστικά το σενάριο επαναλειτουργίας της εταιρείας και ανοίγει ο δρόμος για πιθανή αξιοποίησή της με διαφορετικό τρόπο και προσέλκυση επενδυτή, ώστε να ρυθμιστούν και τα κόκκινα δάνειά της.



    ΣΧΟΛΙΑ