• Business

    Χαλυβουργική: Γενική Συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 12 εκατ. ευρώ και εθελουσία – Πλήρης επιβεβαίωση mononews

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ιδιοκτήτης Χαλυβουργικής


    Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 12 εκατ. ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση εθελουσίας προς τους εργαζομένους της, προχωρά η Χαλυβουργική, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ που μόνο το mononews.gr είχε αποκλειστικά, στις 29 Αυγούστου 2019. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μια διέξοδος στο χρόνιο πρόβλημα της ιστορικής βιομηχανίας που, αν και τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να εφαρμόσει κανένα «plan B» και κρατά στάσιμους τους εργαζόμενους και… υψηλά τα χρέη προς τις τράπεζες.

    Όπως ανέφερε πρόσφατα ο ίδιος ο κ. Κ. Αγγελόπουλος, «η Χαλυβουργική τα τελευταία χρόνια δεν έχει παραγωγική δραστηριότητα και συντηρείται από τις προσωπικές μου εισφορές στις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ώστε να καλύπτονται τα κόστη της μισθοδοσίας και των λοιπών αναγκαίων υποχρεώσεων. Δυστυχώς λόγω του βεβαρυμένου οικονομικού περιβάλλοντος και του δυσμενούς τραπεζικού τοπίου η επιβίωση της Χαλυβουργικής είναι αδύνατη.

    Πλέον με την ενεργοποίηση της αύξησης κεφαλαίου πρώτα και ακολούθως της εθελουσίας, τόσο οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους ώστε να προχωρήσουν επαγγελματικά όσο και ο μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος θα μπορέσει να προχωρήσει σε ένα διαφορετικό πλάνο αξιοποίησής των εγκαταστάσεων της Χαλυβουργικής.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί από το βασικό μέτοχο κ. Κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος εδώ και καιρό τονίζει ότι μόνο με στόχο την εθελούσια των εργαζομένων είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

    Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο ΓΕΜΗ η πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Χαλυβουργικής η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, με θέμα τη λήψη αποφάσεων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,91 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί με το ποσό των  10 εκατ. ευρώ το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων της εταιρείας και με το ποσό των 2,867 εκατ. ευρώ να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και για την καταβολή του οφειλομένου φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

    Στην ημερήσια διάταξη της ίδιας Συνέλευσης περιλαμβάνεται το θέμα ανάκλησης Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογής νέου, θέματα ονομαστικοποίησης και μετοχών και αποφάσεις για τη μελλοντική πορεία της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ