• Business

    Χ. Βαφειάς: 13 νέες ναυλώσεις και επεκτάσεις ναύλωσης πλοίων της StealthGas

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Συνολικά 13 ναυλώσεις και επεκτάσεις ναύλωσης πλοίων της έχει εξασφαλίσει τους τελευταίους μήνες η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, στα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο 2019.

    Τα έσοδα που θα εισπράξει η StealthGas από τις συμφωνίες αυτές υπολογίζονται στα 138 εκατ. δολάρια, ενώ πλέον η εταιρεία έχει καλύψει το 88% των διαθέσιμων ημερών απασχόλησης για τα πλοία της στο δ’ τρίμηνο 2019 και το 53% των διαθέσιμων ημερών για το 2020.

    «Οι επιδόσεις μας στο γ’ τρίμηνο του έτους βελτιώθηκαν σε άριστο επίπεδο όσον αφορά στην αποδοτικότητα του στόλου μας, όπως αντανακλάται στη λειτουργική αξιοποίηση του στόλου μας κατά 98%», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Michael Jolliffe, που ωστόσο επεσήμανε πως τα «επίμονα αδύναμα έσοδα» στην ασιατική αγορά spot δεν επέτρεψαν στην StealthGas να πετύχει ισχυρή κερδοφορία κατά το γ’ τρίμηνο.

    Ειδικότερα, κατά το γ’ τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε μικρά προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 443.481 δολαρίων, ελαφρώς αυξημένα συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, όταν είχε καταγράψει κέρδη 325.368 δολαρίων. Εξάλλου, ο τζίρος της εταιρείας υποχώρησε κατά 6,8 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, στα 36,6 εκατ. δολάρια, λόγω του μικρότερου στόλου, ενώ αντίστοιχα τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 900.000 δολάρια, στα 3,3 εκατ. δολάρια.

    Πάντως, ο Michael Jolliffe επεσήμανε πως «αισθανόμαστε ότι, αν οι συνθήκες στην αγορά βελτιωθούν όσο φαίνεται, με βάση τις 13 χρονοναυλώσεις και επεκτάσεις ναυλώσεων που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τους τελευταίους μήνες, η κερδοφορία μας θα επεκταθεί».

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εντατικοποίηση της δραστηριότητας στις χρονοναυλώσεις τους τελευταίους μήνες πιθανόν να αποτελεί ένα θετικό σημάδι ότι η κατάσταση στην αγορά πράγματι γυρίζει σε θετικό έδαφος, και στην Ασία, και εκτίμησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε κατάλληλη θέση για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία.



    ΣΧΟΛΙΑ