• Ναυτιλία

    X. Βαφειάς: Tα 26 νεότευκτα πλοία και οι θετικές προοπτικές της StealthGas

    Χάρης Βαφειάς StealthGas ναυτιλία

    Χάρης Βαφειάς, εφοπλιστής


    Με την παραλαβή ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς LPG, η ναυτιλιακή StealthGas, του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διεύρυνσης του στόλου της που ξεκίνησε το 2011.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία παρέλαβε το οικολογικό πλοίο Eco Freeze, το τέταρτο της συγκεκριμένης σειράς, χωρητικότητας 22,000 cbm.

    “Με αυτή την παραλαβή ολοκληρώνεται η φάση διεύρυνσης της εταιρίας που ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε με την απόκτηση 26 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LPG. Είκοσι πλοία κατασκευάστηκαν σε ιαπωνικά ναυπηγεία και έξι σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας” επισημαίνει η StealthGas.

    To συνολικό πρόγραμμα νεότευκτων αύξησε τη βάση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στα 1,1 δισ. δολάρια, αναφέρει στο tradewinds, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Χάρης Βαφειάς.

    Παράλληλα, αναφέρει ότι τα ναύλα στα πλοία της εταιρίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, είναι υψηλότερα κατά 25% σε σχέση με τα αντίστοιχα του πρώτου τριμήνου 2017 και ότι τα οφέλη αναμένεται να αποτυπωθούν στα αποτελέσματα της μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

    “Ξοδέψαμε πολλά κεφάλαια για να αποκτήσουμε αυτά τα καινούργια, υψηλής τεχνολογίας πλοία από όχι κινέζικα ναυπηγεία και θέλουμε να κερδίσουμε χρήματα. Έτσι, βρισκόμαστε στο θετικό σενάριο, κατά το οποίο η προσφορά και η ζήτηση βρίσκονται σε καλό σημείο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειάς.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι σήμερα υπάρχουν μόνο οκτώ παρόμοια πλοία μεταφοράς LPG υπό κατασκευή, ενώ την ίδια ώρα το 25% του εμπορικού στόλου αποτελείται από πλοία 20 ετών και άνω.

    Ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται πλέον από 56 πλοία, εκ των οποίων 52 μεταφοράς LPG συνολικής χωρητικότητας 329,149 cbm , τρίας δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων και ένα τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου Aframax, συνολικής χωρητικότητας 255,804 dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cosco: Έσπασε το «φράγμα» των 1 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pangaea Logistics Solutions: Αγόρασε πλοίο panamax από ελληνική εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ