• Business

    Fan Heyua (Air China): «Η απευθείας σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

    Από αριστερά: η μασκότ του αεροδρομίου, «Φίλος ο Αθηναίος», ο General Manager, Athens Office τηςAir China, κ. Fan Heyun, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο Πρόξενος από την Πρεσβεία της Κίνας, κ. Wang Qiang και ο «Zhū lèlè», η μασκότ μας για την κινεζική πρωτοχρονιά


    Καλύτερα του αναμενόμενου είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Air China στην Αθήνα. Ο κ. Fan Heyua μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκε χθες στο Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της επιβατική κίνησης στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της απευθείας γραμμής που συνδέει τις δυο πρωτεύουσες, τονίζοντας μάλιστα πως «ξεπέρασε κάθε προσδοκία που είχαν».

    Υπολογίζεται πως στο διάστημα αυτό διπλασιάστηκε ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν από την Κίνα στην Ελλάδα, με την συντριπτική πλειονότητα να αφορά Κινέζους (πάνω από το 90%). Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Heyua οδήγησε τον κινέζικο γίγαντα στις αερομεταφορές να δρομολογήσει για την καλοκαιρινή περίοδο μια επιπλέον πτήση την εβδομάδα, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει. Έτσι, οι εβδομαδιαίες πτήσεις που θα πραγματοποιεί η Air China τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα είναι πλέον τρεις.

    Στόχος, όπως λέει ο Κινέζος αξιωματούχος είναι να διατηρηθεί και να καθιερωθεί η τρίτη πτήση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όλα ωστόσο θα εξαρτηθούν από την πορεία της επιβατικής κίνησης. Ο κ. Heyua ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στην παρούσα φάση σχέδιο για απευθείας σύνδεση της Αθήνας με κάποια άλλη πόλη, πέραν του Πεκίνου, σημειώνοντας πως προτεραιότητα είναι τα απευθείας δρομολόγια να γίνονται από την κινέζικη πρωτεύουσα.

    Κλείνοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παρουσία της Air China στη χώρα μας, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα επιδιώξουν να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Κίνα.

    Η απευθείας σύνδεση Πεκίνου και Αθήνας από την Air China ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, με δυο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Μέχρι τότε εκτελούσε δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα με ενδιάμεση στάση κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

    Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.

    «Η χρονιά του Χοίρου»

    Στο μεταξύ, ο κ. Heyun στην ομιλία που απεύθυνε στην εκδήλωση για την κινέζικη πρωτοχρονιά ευχαρίστησε θερμά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών γιατί όπως είπε «μετατρέπει την Αθήνα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Κινέζους τουρίστες» ενώ δήλωσε χαρούμενος που τα στελέχη του αεροδρομίου φροντίζουν να γίνεται το αεροδρόμιο της Αθήνας ολοένα και περισσότερο φιλικό για τους Κινέζους.

    Από την άλλη πλευρά, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, αφού υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία με την Air China ευχήθηκε στους Κινέζους επιβάτες που επισκέπτονται την χώρα μας να έχουν μια ευτυχισμένη χρονιά και πολλά ταξίδια στην Αθήνα και εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης του Αεροδρομίου να προσφέρει στους επισκέπτες του όμορφες και αξέχαστες εμπειρία.

    Να σημειωθεί πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με αφορμή την κινέζικη πρωτοχρονιά, η οποία γιορτάζεται από τις 5 έως τις 20 Φεβρουαρίου υποδέχεται τους Κινέζους επισκέπτες με σειρά από δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στους χώρους του. Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, η φετινή είναι «η Χρονιά του Χοίρου», που συμβολίζει την Οικογένεια και το Σπίτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» στον τουριστικό κλάδο: «Κανόνι» για γνωστή αεροπορική εταιρεία-Ανέστειλε όλες τις πτήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Volvo ανακαλεί ξανά χιλιάδες αυτοκίνητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Intralot: Ένα βήμα πριν την επέκταση της σύμβασης με τη λοταρία της Washington DC



    ΣΧΟΛΙΑ