• Business

    Intralot: Ένα βήμα πριν την επέκταση της σύμβασης με τη λοταρία της Washington DC

    • NewsRoom
    Ιντραλολ Intralot Κεραστάρης

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Mε σχετική πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τον αθλητικό στοιχηματισμό, που παραχωρεί τη διαχείριση του sports betting στη Λοταρία της Ουάσινγκτον, από το Συμβούλιο του District of Columbia, του νομοθετικού βραχίονα της τοπικής κυβέρνησης.

    Το γεγονός αυτό αναμένεται να φέρει ένα βήμα πιο κοντά την ανανέωση, για 10ετή περίοδο το πιθανότερο, της σύμβασης μεταξύ της λοταρίας της Washington DC και της Intralot, που αφορά στην παροχή online συστήματος λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών, η οποία θα περιλαμβάνει πλέον και τη δραστηριότητα του mobile sports betting.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν χαρκτηριστικά ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί τυπικά για δεύτερη φορά από το Συμβούλιο, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα, προτού σταλεί για τις τελικές υπογραφές και τεθεί σε ισχύ.

    Η νομοθεσία αυτή είναι από τις πρώτες, εάν όχι η πρώτη στις ΗΠΑ, που προωθεί την εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος μέσω των κρατικών (πολιτειακών) λοταριών. Η πολιτεία της Ουάσινγκτον επιθυμούσε να επισπεύσει τις διαδικασίες για να είναι η πρώτη στις ΗΠΑ στο έδαφος της οποίας θα προσφέρονται υπηρεσίες mobile sports betting, προτού άλλες πολιτείες όπως το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια προχωρήσουν σε ανάλογα εγχειρήματα.

    Σημειώνεται ότι μετά την άρση της ομοσπονδιακής απαγόρευσης (PASPA) για τη διενέργεια στοιχηματισμού επί αθλητικών γεγονότων, η Intralot και άλλοι όμιλοι επιδιώκουν να προχωρήσουν στη σύναψη νέων συμβάσεων στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο του District of Columbia είχε αρχικά εγκρίνει την παραχώρηση στη λοταρία της Washington DC αποκλειστικών δικαιωμάτων στον αθλητικό στοιχηματισμό.

    Η Intralot USA διαχειρίζεται τη λοταρία της Washington DC την τελευταία 8ετία και εν όψει της επέκτασης της σύμβασης θα προχωρήσει και σε διεύρυνση σκοπού για να περιλαμβάνει και τη δραστηριότητα του online sports betting.

    Η μετοχή της Intralot αυτή την ώρα ενισχύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 8,23%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Intralot: Nέο συμβόλαιο στη Γερμανία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Intralot: Αυτό είναι το νέο ΔΣ και το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ