• Business

    Γιατί η Volvo ανακαλεί ξανά χιλιάδες αυτοκίνητα


    Στην ανάκληση 167.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως προχωράει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Ο λόγος της ανάκλησης αποτελεί πρόβλημα που εμφανίστηκε στο σύστημα ανύψωσης του πορτμπαγκάζ, το οποίο μπορεί να χαλαρώσει με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, και πιθανώς να προκαλέσει ζημιά.

    Η εκπρόσωπος του ομίλου, Annika Bjerstaf, αναφέρει ότι η ανάκληση αποτελεί «ένα προληπτικό μέτρο ασφάλειας», προσθέτοντας ότι η Volvo Cars «δεν έχει ενημερωθεί για σοβαρά περιστατικά που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα».

    Η Bjerstaf δήλωσε επίσης ότι η ανάκληση αφορά το Volvo XC 60 που κατασκευάστηκε το 2018 και το 2019. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύεται να αντικαταστήσει τα αυτοκίνητα  χωρίς να επιβαρύνει με κάποιο κόστος τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι και  θα ειδοποιηθούν για την ανάκληση.

    Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία που εδρεύει στο Γκέτεμποργκ προχώρησε σε ανάκληση 200.000 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων παγκοσμίως, επειδή ο σωλήνας καυσίμου μπορεί να σπάσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volvo: Ανακαλούνται εκατοντάδες αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στον σωλήνα καυσίμου



    ΣΧΟΛΙΑ