• Business

    Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε ο ΟΛΠ – Τι προτείνει η διοίκηση

    ΟΛΠ


    Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ξεκινά ο Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο οποίος γνωστοποίησε την Τρίτη την απόφασή του στους εργαζομένους μέσω εγκυκλίου που διένειμε η διοίκηση.

    Ως κίνητρο αποχώρησης, σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης αλλά έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην εταιρεία, η διοίκηση του ΟΛΠ παραχωρεί το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ τον χρόνο, για τα επόμενα πέντε έτη.

    Ωστόσο, η συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΛΠ δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ένθερμη. Και αυτό καθώς όπως υποστηρίζουν, τα χρήματα που θα λαμβάνουν ως σύνταξη είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που παίρνουν τώρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

    Την ίδια ώρα, πάντως, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις της εταιρείας με τους συνδικαλιστές γύρω από τη διετή σύμβαση εργασίας που είχε ξεκινήσει το 2015 και λήγει στα τέλη του φετινού Ιουλίου, με τρίμηνη μετενέργεια που είναι το χρονικό διάστημα μετά την παράταση ισχύος των όρων της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με τροπολογία λύνεται το πρόβλημα γύρω από την αμοιβή των μελών του ΕΣΡ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια ναυπηγεία θα κατασκευάσουν τελικά τα επόμενα VLCCs των Αντώνη και Φίλιππου Λαιμού;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Τράπεζα Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στην αγορά των ναυτιλιακών δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ