• Business

    ΟΤΕ: Αύξηση 0,4% στα έσοδα για το 2016 αναμένει η Eurobank Equities

    ΟΤΕ Τσαμάζ

    Μιχάλης Τσαμάζ. Επικεφαλής ΟΤΕ


    Έσοδα 1,037 δισ. ευρώ αναμένει για το δ΄τριμήνο του ΟΤΕ η χρηματιστηριακή Eurobank Equities, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, τα ισχυρά περιθώρια που θα προσφέρει στον ΟΤΕ η ελληνική τηλεφωνία, αντισταθμίζεται από τις αγορές της Ρουμανίας και της Αλβανίας., Έτσι η χρηματιστηριακή αναμένει πως θα οδηγήσει σε EBITDA ύψους 337 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με πέρυσι στο δ’ τρίμηνο.

    Για το σύνολο του 2016, ο ΟΤΕ αναμένεται να καταγράψει αύξηση 0,4% στα έσοδα αλλά μείωση 2,1% στα προσαρμοσμένα EBITDA, υπό το βάρος της Ρουμανίας. Από την άλλη, εκτιμά η χρηματιστηριακή, η ελληνική δραστηριότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής, με τα εγχώρια EBITDA να αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 1% σε ετήσια βάση.

    Στην έκθεσή της η Eurobank Equities επισημαίνει την υγιή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών στα τέλη του έτους, κάνοντας λόγο για προσαρμοσμένες ροές 276 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο και 445 εκατ. ευρώ για το έτος και κατ επέκτασιν καθαρή θέση χρέους 551 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2016.

    Πάντως, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η ελκυστική αποτίμηση του ΟΤΕ όταν συγκρίνεται με αυτή άλλων τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων της ΕΕ είναι γνωστή και σημειώνει ότι το discount του 35% σε όρους EV/EBITDA είναι αδικαιολόγητο.

    Η Eurobank Sec έχει θέσει τιμή στόχο τα 11,30 ευρώ και σύσταση “buy”.

    Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου στις 2 Μαρτίου πριν την έναρξη των συναλλαγών του Χ.Α.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Δασκαλόπουλος-Ν. Νανόπουλος: Στο πλευρό μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alco: Δημιούργησε θυγατρική στις ΗΠΑ, μείωσε τη συμμετοχή της στην Αλκήτας Ενεργειακή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛΓΕΚΑ: Πούλησε την Arivia έναντι 20 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ