• Business

    ΔΟΛ: Σε διαδικασία πτώχευσης ο Οργανισμός – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης

    Σταύρος Ψυχάρης. Τέως Επικεφαλής ΔΟΛ


    Σε διαδικασία πτώχευσης μπαίνει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ). Η απόφαση από την πλευρά των τραπεζών είναι ειλημμένη για την τύχη του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος: Οι εταιρείες του εκδοτικού συγκροτήματος πάνε σε πτώχευση.

    Ωστόσο δεν υπάρχει σαφής εικόνα ποιο μοντέλο πτωχευτικής διαδικασίας θα ακολουθηθεί, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία, πλήρης εκκαθάριση, σύνδικος πτώχευσης.

    Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι – κατά τη διάρκεια συνέλευσης για την υπόθεση – αποφάσισαν να αναλάβουν προς το παρόν το βάρος να συνεχίσουν την έκδοση των εφημερίδων για όσο διάστημα μπορούν να το υποστηρίξουν, προσδοκώντας ότι και οι τράπεζες θα ανταποκριθούν και θα αποδεσμεύσουν τμήμα των λογαριασμών για να πληρωθούν τρέχουσες υποχρεώσεις όπως είναι μισθοδοσία (η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει τους 5 μήνες), χαρτί, χρήματα για εκτυπωτικά κλπ.

    Επίσης συγκροτήθηκε μία επιτροπή -στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλα τα μέσα του ομίλου καθώς και στελέχη του συγκροτήματος-, για να ξεκινήσει σειρά επαφών με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, τα πολιτικά κόμματα και τις τράπεζες, προκειμένου να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ΔΟΛ.

    Τέλος σημειώνουμε ότι από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 ισχύει ο νόμος πτωχευτικός κώδικας, οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν ότι η σειρά προτεραιότητας για τις απαιτήσεις είναι: τράπεζες, δημόσιο και τέλος οι εργαζόμενοι.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι εταιρείες που απαρτίζουν το ιστορικό συγκρότημα να «πωληθούν» μία, μία σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα.

    Ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την εύρεση επενδυτή που θα αναλάβει το σύνολο των εταιρειών του ομίλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας: “Να μην εκδοθούν οι 2 Τούρκοι. Κινδυνεύει και η ζωή τους. Απαράδεκτο το αίτημα των τουρκικών αρχών”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από ένα τηλέφωνο ο Τσίπρας για το Κυπριακό: Συνεχή επικοινωνία με Ολάντ και Μέρκελ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόθεν Έσχες: Παράταση για την υποβολή μέχρι τις 13 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ