• Ο Γιάννης Σαραντάκος στην Α’ εθνική, το σήριαλ «50-50» Νιφλή-Φώσκολου, η «γέφυρα» Χρήστου Πολίτη στη gay Κοινότητα, οι τολμηρές αποφάσεις του ΑΝΤ1, τo μείον-ταμείoν του Ιβάν, η Κουτσαυτάκη «πολύ σκληρή για να πεθάνει» ….και ποιοι δημοσιογράφοι ράβουν κοστούμια

    Media

    Οι σωστές αποφάσεις Καρακούση, τα σχέδια του Κυριακού και τα νεύρα του Αλαφούζου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Ο… καθαρός ουρανός του Αντώνη Καρακούση

    Συλλογική, και όχι ατομική (μόνο του διευθυντή της εφημερίδας) η ευθύνη της απομάκρυνσης του Παναγιώτη Μίχου, διπλωματικού συντάκτη και γιού του Ηλία Μίχου, του συλληφθέντος για βιασμό της 12χρονης και διακεκριμένη μαστροπεία στην υπόθεση του Κολωνού.

    Η υπόθεση έχει αρκετό παρασκήνιο καθώς μπορεί την ανακοίνωση της απομάκρυνσης (μέχρι νεωτέρας) να έκανε στον συντάκτη ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα», ο οποίος ως γνωστό σκέφτεται διπλά και τριπλά κάθε του απόφαση και χαίρει άκρας εκτιμήσεως από το πολιτικό, επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους εργαζομένους, ωστόσο την ευθύνη ανέλαβε κεντρικά η εταιρεία Alter Ego Media αναφέροντας εν πολλοίς ότι «η απόφαση δεν ελήφθη αβασάνιστα» ότι «δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση» και εξηγώντας ότι ο δημοσιογράφος «εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης».

    Η υπόθεση σήκωσε πολλή σκόνη στα social media με το ένα «στρατόπεδο» να μιλά για επαναφορά της συλλογικής και οικογενειακής ευθύνης και να συντάσσεται με τα όσα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα ο Παναγιώτης Μίχος και την άλλη πλευρά να συναινεί με την απόφαση του «Βήματος».

    Στους κόλπους της ΕΣΗΕΑ – στην οποία σημειωτέον δεν είναι μέλος ο διπλωματικός συντάκτης αλλά αυτό δεν έχει σημασία – υπήρξαν 3 μέλη του Δ.Σ. που ζήτησαν να εκδοθεί ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της απομάκρυνσης. Που δεν ήταν άμεση απόλυση. Εν αναμονή.

    Τα σχέδια Κυριακού περνούν από τον νέο CEO

    Πίσω από τις αλλεπάλληλες αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο στον Όμιλο ANTENNA υπάρχει πολύ παρασκήνιο και είναι μάλλον άστοχο να μιλά κανείς για τακτική αλλαγής στελεχών τύπου «φύγε εσύ, έλα εσύ» καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε για ένα «στριμωξίδι»  στην κορυφή της πυραμίδας μιας εταιρείας με κάθετη οργάνωση που επενδύει σε ηγετικά στελέχη και πρόσφατα αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του CEO τον Γιάννη Παπαχρήστου.

    «Με μακρόχρονη θητεία σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιάννης Παπαχρήστου θα είναι επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα» ανακοινώνει ο ΑΝΤ1 κάνοντας μια κίνηση – «ματ» στα επιχειρηματικά της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα με το αίνιγμα να έχει δύο όψεις: είτε πρόκειται για δρομολόγηση νέων επενδύσεων, είτε για ενδυνάμωση του ομίλου με στόχο την περαιτέρω διάθεση μεριδίων μετά και τη μεταβίβαση, τον περασμένο Μάρτιο, ποσοστού στην Middle East Broadcasting Center (MBC Group) συμφερόντων του 60χρονου Σαουδάραβα επιχειρηματία, Waleed bin Ibrahim Al Ibrahim, με περιουσία 10,9 δισ. δολαρίων!

    Όλα κατατείνουν πάντως στο ότι ο όμιλος βρίσκεται σε ένα ανελέητο αγώνα σπριντ στον στίβο της αγοράς, με τη γνωστή εξωστρέφεια σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, τη δημιουργία του ΑΝΤ1+, την εξαγορά των Village Cinemas, την επένδυση στις εταιρίες Facebook, Twitter και Spotify, στη Vice Media κ.ά.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του ομίλου είναι να επεκταθεί και σε νέους τομείς, ενδεχομένως να μπει πιο δυνατά στη συνδρομητική TV ή και να συνεργαστεί με μια εγχώρια πλατφόρμα, με τους Βασίλη Δεληκούρα, Γενικό Διευθυντή των SVOD υπηρεσιών του Ομίλου και τον Τζον Κοτσαύτη, σύμβουλο για τις Pay TV και OTT υπηρεσίες του ομίλου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να πλαισιώνουν τον νέο CEO.

    Αφήνοντας, τελικά, ανοικτό το πεδίο για δηµιουργία φημών ότι ο όμιλος κάνει ρετούς για να γίνει περισσότερο ελκυστικός σε επενδυτές.

    Τα ups and downs του Γιάννη Αλαφούζου

    Διορθωτικές κινήσεις «εδώ και τώρα» ζήτησε την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, από τη διοικητική ομάδα του καναλιού εξαιτίας των χαμηλών πτήσεων του ψυχαγωγικού, κυρίως, προγράμματος με το ενημερωτικό – κυρίως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη, την εκπομπή του Δ.Οικονόμου και το μεσημεριανό – να σώζουν την τιμή του σταθμού στο ταμπλό της μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen.

    Ο κύβος ερρίφθη και η διεύθυνση προγράμματος πήρε τη «νότα» να κόψει πριν την ώρα του το ριάλιτι «Love Island» λόγω χαμηλής τηλεθέασης για μια τόσο ακριβή επένδυση που ωστόσο στο εξωτερικό αποφέρει κέρδη δεδομένου ότι τα ξένα κανάλια επιλέγουν να διατηρήσουν τον soft porno χαρακτήρα του προγράμματος προβάλλοντάς το εκτός του prime time.

    Πράγματι, το πολυσυζητημένο «Love Island» με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα των τηλεθεατών, σερβίροντας ένα νερόβραστο τηλεοπτικό προϊόν, πέρα και έξω από τις ροζ προθέσεις του εμπνευστή του, ως εκ τούτου θα ρίξει τίτλους τέλους στα μέσα Νοεμβρίου με τα γυρίσματα του τελικού να πραγματοποιούνται το επόμενο Σάββατο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τόσο τους φανατικούς τηλεθεατές όσο και τους εργαζόμενους – που δεν είναι και λίγοι – και που φυσικά δεν είναι δυνατόν όλοι να απορροφηθούν σε άλλες εκπομπές.

    Διορθωτικές κινήσεις έχουν παραγγελθεί και στην εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά σε επίπεδο περιεχομένου, ρεπορτάζ και συνεργατών προκειμένου να ξεκολλήσει η επίδοση της τηλεθέασης από το «καταραμένο» 7%.

    Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με τον δημοσιογράφο Άγγελο Βουράκη, που θα βγει για τις ανάγκες της εκπομπής στον δρόμο για να  καλύπτει το δικαστικό ρεπορτάζ που είναι πολύ hot αυτήν την περίοδο ενώ αμέσως μετά ο ίδιος ρεπόρτερ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

    Για τη θέση του αναζητείται μια glam επιλογή, άνδρας φυσικά, που θα παίζει στα δάχτυλα το life style και ενδεχομένως να έχει ήδη βρεθεί στο πρόσωπο του Έντουαρντ Στεργίου.

    Όμως ο Γιάννης Αλαφούζος επιδιώκει να κάνει δυνατό come back και στο ραδιοφωνικό τοπίο ανακτώντας θέσεις στα ερτζιανά που έχασε πουλώντας προ 4ετίας τον Μελωδία – και παλαιότερα τον Red – στον όμιλο Frontstage αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Έτσι μετά την εξαγορά του Party 104, το -εγκαταλελειμμένο στην τύχη του- ραδιόφωνο του Μένιου Φουρθιώτη (πρώην Παρέα 104 του αείμνηστου Δημήτρη Ρίζου) τον περασμένο Ιούλιο, που μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία αποτελεί θυγατρική της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.» που λειτουργεί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναζητώνται συχνότητες και ραδιόφωνα με πωλητήριο προκειμένου να μεγαλώσει το portfolio των Ρ/Σ της εταιρείας.

    Στα εργασιακά του ομίλου πιστώνεται πάντως υπέρ του Γιάννη Αλαφούζου και της διοίκησης, η στήριξη που παρέχεται στους εργαζόμενους με έξτρα βοηθήματα που μπορεί να αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ το εξάμηνο (για αγορά βενζίνης από τη Shell και τροφίμων από το Σ/Μ Μασούτης) και μάλιστα σε μια περίοδο που η πληρωμή  σε είδος και κουπόνια τείνει να γίνει καθεστώς. Ήδη σε Μέσα μεγάλων εταιρειών, αντί για πληρωμή κυριακάτικης εργασίας, μοιράζονται κουπόνια αξίας 50 ευρώ για σούπερ μάρκετ.

    Γιατί τα “πήραν” στο κρανίο  στην CosmoteTV

    Στο κατόπι έχουν  πάρει τους πειρατές της συνδρομητικής οι ανρθωποι της Cosmote TV. Στην εταιρεία πιστώνεται η πρωτοβουλία της, με τον εντοπισμό των παράνομων συσκευών που υποκλέπτουν πρόγραμμα, κάνοντας διακοπή της σύνδεσης.

    Οι ανθρωποι της έχουν πάρει το θέμα προσωπικά, πρεσάροντας τους αρμόδιους υπουργούς στους οποίους και  μιλά επίσημα για 600.000 πειρατές.

    Η ανταγωνίστρια Nova, μέλος του United Group, κάνει ήδη λόγο για έως και  900.000 πειρατικές συνδέσεις.

    Πάντως για την ιστορία η πειρατεία οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα και είναι εξαιρετικά διαδεδομένη, μεταξύ των φιλάθλων των μακεδονικών ΠΑΕ.

    Επενδύουν σε πρόσωπα οι Μπάκος – Καϋμενάκης- Στο Action 24 ο Νίκος Υποφάντης  

    Πριν το τέλος της χρονιάς και γύρω στις 15/12 αναμένεται να βγει στον «αέρα», το νέο «πρόσωπο» του Action24 που πέρασε  στους επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρο Εξάρχου.

    Πέραν της δημοσιογραφικής ομάδας υπό τον Γιάννη Σαραντάκο, το κανάλι υποδέχεται τον Νίκο Υποφάντη που θα αναλάβει την πρωινή ενημερωτικού ζώνη του σταθμού από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

    Με το «καλημέρα σας» οι επενδυτές έβαλαν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη (περί τα 3 εκατ. ευρώ) για την αναβάθμιση του προγράμματος και την ενίσχυση του δημοσιογραφικού επιτελείου με τη διοικητική – εμπορική ομάδα να έχει βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη σε επίπεδο προσδοκώμενων διαφημιστικών εσόδων, προκαλώντας νευρικότητα στους καναλάρχες των πανελλαδικών σταθμών.

    Οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την αναδιανομή μιας «πίτας» 300 εκατ. ευρώ που μοιράζονται προσώρας οι «6» πανελλαδικοί παίκτες.

    «Maestros» στην τηλεθέαση ο Χρ. Παπακαλιάτης – Προσεχώς και β΄ κύκλος αλλά και στο Netflix!

    Πολύ υψηλά νούμερα σημείωσε στην προχθεσινοβραδινή πρεμιέρα του το «Maestro», η νέα και πολυδιαφημισμένη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (σκηνοθεσία, σενάριο, πρωταγωνιστής) που προβάλλει το Mega, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Tο πρώτο επεισόδιο ξεπέρασε το 30% στο σύνολο και έφτασε μέχρι και το 35% στα «δυναμικά κοινά», κατακτώντας την πρώτη θέση στο prime time. Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 3 που έβλεπαν τηλεόραση εκείνη της στιγμή (ελεύθερη, συνδρομητική) ήταν συντονισμένος με τη συχνότητα του Mega.  Πόσο όμως  κοστίζει η καλογυρισμένη σειρά του καναλιού που επιδοτείται από το ΕΚΟΜΕ και έχει βάλει «πλώρη» για Netflix;

    Ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών λοιπόν ανέρχεται στα 2.318.600 ευρώ και το ποσό της επιδότησης από τον ΕΚΟΜΕ (40%) προς την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ δηλαδή στα 927.500 ευρώ.

    Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από εννιά επεισόδια με κόστος τουλάχιστον 257.000 ευρώ ανά επεισόδιο και ο δεύτερος, άγνωστο πότε θα γυριστεί και θα σχεδιαστεί αναλόγως της επιτυχίας που θα έχει ο πρώτος.

    Ο Σταμάτης Μαλέλης σε ONE man show;

    Ενισχυμένο εποπτικό ρόλο και στο ONE Channel του Β. Μαρινάκη που πλέον θα εκπέμπει μέσω του περιφερειακού Nine που αγόρασε πρόσφατα ο Δ.Παναγιωτάκης, θα έχει ο Σταμάτης Μαλέλης, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης επίσης, του Mega.

    Η ώσμωση των δύο καναλιών, του διαδικτυακού ONE που εξέπεμπε μέσω ευρυζωνικών δικτύων αλλά και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και της Cosmote TV – και τώρα θα μεταδίδεται ελεύθερα στην Αττική – είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο όταν το εγχείρημα της Alter Ego Α.Ε., «σέρβιρε» δελτία ειδήσεων στο Κανάλι 9.

    Αν όλα πάνε όπως έχει συμφωνηθεί, η συγχώνευση των δύο καναλιών κάτω από την ίδια διεύθυνση, είναι το επόμενο βήμα.

    Κανείς δεν χάνεται

    Πέρασε στα ψιλά αλλά είναι αλήθεια. Επικεφαλής του Τμήματος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παναγιώτου με αναπληρώτρια την Όλγα Στέφου.

    Πρόκειται για τον γνωστό ΠΑΝ-ΠΑΝ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ την περίοδο 1995-2002, ο οποίος το 2019, συμμετείχε στη δημιουργία της κίνησης «ΓΕΦΥΡΑ» με σκοπό, την αντιμετώπιση του ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ κλίματος.

    Άλλο 1,4% και άλλο 9,84!

    Στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΡΑ που διαχειρίζεται τον δημοτικό ραδιοσταθμό της Αθήνας 9,84, όλοι, έδωσαν το «πράσινο φως» (τόσο η Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος όσο και ο Γιάννης Πολίτης, Αντιπρόεδρος και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. πλην ενός που απείχε) για να ξαναμπεί ο σταθμός στην περιπέτεια της μέτρησης της ακροαματικότητάς του.

    Νωρίτερα η μάχη δόθηκε από τη  Γενική Διευθύντρια του «Αθήνα 984» Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τον ειδικό σύμβουλο Οδυσσέα Ιωάννου που θεωρούσαν ότι μετά από 9,5 χρόνια ήρθε η ώρα να γνωρίζουν τόσο η διοίκηση όσο και οι δημότες πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Πάντως το 2012 το μερίδιο ακροαματικότητας δεν ξεκολλούσε από το 1,4%, ποσοστό που σε καμία περίπτωση αντιστοιχεί στην ιστορία, στους ανθρώπους και στον εξοπλισμό του Ρ/Σ.

    Ένα δίδυμο από τα παλιά

    Στη «χημεία» του διευθυντικού και δημοσιογραφικού διδύμου που ανέλαβαν το βαθύ lifting του Attica TV ποντάρει η εταιρεία Media Time που αγόρασε το 30% του τηλεοπτικού χρόνου του περιφερειακού καναλιού του Ασπροπύργου.

    Ο λόγος για τους Χρήστο Μαχαίρα και Βασίλη Θωμόπουλο που θα επιχειρήσουν να δώσουν αξία και χαρακτήρα στο κανάλι του δήμου Ασπρόπυργου.

    SHORT NOTICE

    • Στην Alter Ego Media η Κατερίνα Μπακογιάννη αναλαμβάνει καθήκοντα Head of Podcasts για το σύνολο του ομίλου.
    • Τα καθήκοντα του Γιώργου Τσαπρούνη στη Nova – Wind ανέλαβε η Αγγελική Ελευθερίου, μετά την αποχώρηση του πρώτου για να αναλάβει ρόλο Γενικού Διευθυντή Επικοινωνίας στον όμιλο Intrakat. Η Αγγελική Ελευθερίου είναι στέλεχος της Wind Hellas τα τελευταία 2 χρόνια.
    • Παράταση «μυρίζει» η καθυστέρηση της εύρεσης λύσης για το ΕΣΡ δεδομένου ότι στις 24 Νοεμβρίου 2022 λήγει η θητεία των 7 από τα 9 μέλη του.
    • Στις 25 Οκτωβρίου η τακτική́ γενική συνέλευση της εταιρείας Εκδόσεις Πρώτο Θέμα ΑΕ.
    • Την ιδιότητα της μηντιακής εταιρείας διεκδικεί η «Έτερον» του Δημήτρη Μάρη με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τον οποίο καλεί την ερχόμενη Τρίτη το ΕΣΡ για τη συζήτηση της αίτησης υπαγωγής στην κατηγορία του «παρόχου υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας».
    • Στην ΕΙΤΗΣΕΕ (καναλάρχες) άναψαν τα αίματα πρόσφατα για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσει το β΄μέρος της τηλεοπτικής σεζόν. Οι σαν έτοιμοι από καιρό υποστήριξαν την ημερομηνία της 15ης Ιανουαρίου, ενώ οι πιο σκεπτικοί την 23η ή την 31η.
    • Την τηλεοπτική μεταφορά του αστυνομικού best seller μυθιστορήματος του Δημήτρη Σίμου, με τίτλο «Σώσε με», θα βγάλει στον αέρα το ΑΝΤ1+ σε συνεργασία με τα Antenna Studios.