• Business

    Απ. Ταμβακάκης στο mononews: Θα ασχοληθώ με επενδυτικά project

    Απόστολος Ταμβακάκης

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. CEO EOS CAPITAL


    “Θέλω να ασχοληθώ με άλλα -πιο επενδυτικά- πράγματα”. Αυτό δηλώνει στο mononews.gr ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, που παραιτήθηκε σήμερα από αντιπρόεδρος (μη εκτελεστική θέση) της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ο ίδιος παραδέχεται ότι ετοιμάζει επενδυτικό project. Σημειώνουμε ότι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης είχε εκφράσει την επιθυμία να παραιτηθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

    Ωστόσο εξ αιτίας της κρίσης που ανέκυψε σε διοικητικό επίπεδο, σχετικά με την πλήρωση της θέσης του CEO της Πειραιώς, παρέμεινε στη θέση Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο και ενώ είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Διορισμών της Πειραιώς η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο SSM –αν και είχε δώσει αρχικά το πράσινο φως για την τοποθέτηση- στη συνέχεια «μπλόκαρε» την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

    Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ταμβακάκης είχε ετοιμάσει την επιστολή παραίτησης από τις παραμονές Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου), την οποία μάλιστα είχε κοινοποιήσει και στον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Και πάλι όμως παρέμεινε στη θέση. Μέχρι σήμερα που η παραίτηση είναι γεγονός.

    Σημειώνουμε ακόμα, πως από το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς αποχωρεί στο τέλος του μήνα και η κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη (διετέλεσε προσωρινή πρόεδρος της τράπεζας), η οποία αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου της θέση της ΓΓ στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Η υπερφορολόγηση και οι εξωτερικοί κίνδυνοι «υπονομεύουν» τον ρυθμό ανάπτυξης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόστολος Ταμβακάκης: Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Τρ. Πειραιώς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αχτσιόγλου σε Λαγκάρντ: «Οι Ελληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν»



    ΣΧΟΛΙΑ