• Business

    Πίτσος: Τι απαντά για το κλείσιμο του εργοστασίου η BSH, τι λένε κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης (upd)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Για απόφαση που είχε ληφθεί ήδη από το 2017 κάνει λόγο η BSH σχολιάζοντας τον τερματισμό λειτουργίας του εργοστασίου της «Pitsos» στην Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 2021.

    Η γερμανική εταιρεία απαντώντας στο mononews.gr επισημαίνει πως είχε ανακοινώσει από τις 31/7/2018 την παράταση της λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας της Αθήνας έως τις αρχές του 2021, σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

    Υπογραμμίζει μάλιστα πως η λειτουργία μέχρι και τις αρχές του 2021 επεκτάθηκε επιτυχώς, σημειώνοντας πως από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μέχρι και τις αρχές του 2021 έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO από την Τουρκία, όπου αρχικά ήταν σχεδιασμένο, στο εργοστάσιο της Αθήνας. Σπεύδει ωστόσο να πει ότι «κάθε παραγωγική μονάδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες παραγωγής προϊόντων», τονίζοντας πως «εφόσον τα προϊόντα κλείσουν τον κύκλο τους, και σε συνδυασμό με πολλούς παράγοντες, είναι πιθανόν μία παραγωγική μονάδα να μην μπορεί να υποστηρίξει πλέον νέες παραγωγές».

    Μια αναφορά που απαντά εμμέσως στους εργαζομένους που υποστηρίζουν πως η μονάδα της Pitsos είναι κερδοφόρα και ιδιαίτερα αποδοτική.

    Όσον αφορά στους εργαζόμενους, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 220 άτομα, η BSH αναφέρει πως έχει λάβει όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε όποιες επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκληθούν στους εργαζομένους να μετριασθούν, σημειώνοντας πως «μέλημά της από το 2017 ήταν και είναι οι εργαζόμενοί».

    Το θέμα του κλεισίματος του εργοστασίου της «Pitsos» στην Ελλάδα ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τις καταγγελίες των εργαζομένων της, ότι η BSH δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα έθεσε το θέμα υπ’ όψιν και του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, κ. Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ λέγεται πως ζήτησε και από την εταιρεία να επανεξετάσει τη στάση της.

    Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σπεύδουν πάντως να χαμηλώσουν τις προσδοκίες αναφορικά με τις επαφές που πραγματοποιούνται με την γερμανική εταιρεία, λέγοντας πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναστραφεί η απόφασή της καθώς πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση ήδη από το 2017.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ