• Business

    Boeing: Πωλήσεις 8 τρισ. δολαρίων περιμένει η αεροπορική βιομηχανία

    • NewsRoom
    boeing


    Η Boeing Co. προβλέπει ότι οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θα αγοράσουν 42.595 τζετ αξίας περίπου 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τις επόμενες δύο δεκαετίες, παρόλο που οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι καταναλωτές.

    Η τελευταία πρόβλεψη για τις παραδόσεις της βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών τα επόμενα 20 χρόνια λαμβάνει υπόψη τον αυξανόμενο ακτιβισμό σχετικά με τις εκπομπές αερίων, δήλωσε ο Ντάρεν Χουλστ, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Boeing. Προβλέπει πτώση σε εμπορικές πτήσεις που είναι μικρότερες από 500 μίλια, καθώς οι κυβερνήσεις προτρέπουν τους καταναλωτές να στραφούν σε πιο πράσινες μεταφορές, όπως τα τρένα.

    Η ικανότητα των αεροπορικών εταιρειών να αποσπούν περισσότερες πτήσεις και κέρδη από το στόλο τους θα μειώσει επίσης τις πωλήσεις. Η Boeing εκτιμά ότι οι αερομεταφορείς θα βρουν τρόπους να αποσπάσουν περίπου 20% περισσότερη παραγωγικότητα από τους στόλους τους μεταβαίνοντας σε μεγάλα αεροπλάνα, υιοθετώντας πιο πυκνά μοτίβα καθισμάτων και κρατώντας τα αεροσκάφη περισσότερες ώρες στον αέρα κάθε μέρα.

    Ωστόσο, η Boeing αναμένει ότι ο παγκόσμιος στόλος θα διπλασιαστεί σχεδόν μέχρι το 2042, αυξάνοντας με ταχύτερο ρυθμό – 3,5% ετησίως – από την πρόβλεψή της 2,6% για ετήσια παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Η Airbus SE προβλέπει ότι 40.850 νέα τζετ θα εισέλθουν στην αγορά σε αυτό το διάστημα.

    Και οι δύο κατασκευαστές αεροπλάνων αναμένουν ότι τα αεριωθούμενα αεροπλάνα ενός διαδρόμου θα κυριαρχήσουν στην αγορά για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Η Boeing βλέπει τα τζετ όπως το 737 Max και το A320neo της Airbus να αντιπροσωπεύουν το 76% των προβλεπόμενων πωλήσεων, σε σύγκριση με πρόβλεψη 80% από τον ευρωπαίο ανταγωνιστή της.

    Διαβάστε επίσης

    Prem Watsa, Karel Komarek, Emanuele Grimaldi, Henry Holterman: Γιατί επενδύουν στην Ελλάδα

    Κρίσπιν Οντέι: Το χρονικό μιας κατάρρευσης – Το σκάνδαλο Me Too, η φυγή των επενδυτών κι ένα hedge fund υπό διάλυση

    UBS: Σαρωτική συρρίκνωση της Credit Suisse στην επενδυτική τραπεζική

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ