ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ποσό των 25 δισ. δολαρίων άντλησε η Boeing από την έκδοση ομολόγου την Πέμπτη.
Η αύξηση κεφαλαίου της Boeing, είναι η έκτη μεγαλύτερη έκδοση ομολόγου όλων των εποχών και η μεγαλύτερη του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv.
Η παρέμβαση της Federal Reserve στην πιστωτική αγορά έχει αυξήσει τις προοπτικές για εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Boeing.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και μετακύλισε περίπου 2 τρισ. δολάρια σε δανειοδοτικές δεσμεύσεις ωστόσο η προθυμία της να αγοράσει εταιρικά ομόλογα για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, έχει ενισχύσει σημαντικά τις αγορές πίστωσης.
Η Boeing έχει προσπαθήσει να φέρει το 737 MAX πίσω στην αγορά μετά από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα, ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την αεροπορία και άλλες βιομηχανίες.
Στις αρχές της εβδομάδας η Boeing ήλπιζε να αντλήσει περί τα 10-15 δισ. δολάρια από την έκδοση ομολόγου, αλλά αύξησε το ποσό στα 25 δισ. δολάρια εξαιτίας της ισχυρής επενδυτικής ζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των Attica Stores στο Χρηματιστήριο
- Θ. Τσούφης (Πλαστικά Θράκης): Η συσκευασία μετατρέπεται από κόστος σε επένδυση που αναδεικνύει την αξία του προϊόντος
- Χρηματιστήριο: Οι υπεραξίες από τις γεωτρήσεις και το σενάριο που οδηγεί σε υψηλό 18 ετών την HelleniQ Energy
- Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.