• Business

    Μπερνάρ Αρνό: Εισαγγελική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος

    • Bloomberg
    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH

    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH


    Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας του Παρισιού βρίσκονται οι συναλλαγές του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, προέδρου της LVMH, Μπερνάρ Αρνό με έναν Ρώσο επιχειρηματία, τον Νικολάι Σαρκίσοφ.

    Η εισαγγελία ερευνά τις συναλλαγές που σχετίζονται με ακίνητα στο χιονοδρομικό θέρετρο Κουρσεβέλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό ξέπλυμα χρήματος.

    Εκπρόσωπος του Αρνό αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος του Σαρκίσοφ δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει για άμεσο σχόλιο.

    Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Σαρκίσοφ αγόρασε κάποια ακίνητα το 2018 στο Κουρσεβέλ μέσω εταιρειών διαμεσολάβησης, αλλά ο τελικός αγοραστής αποδείχθηκε ότι ήταν ο Αρνό.

    Ο επικεφαλής της LVMH φέρεται να πλήρωσε στον Σαρκίσοφ περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ (21,2 εκατομμύρια δολάρια) για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία, ενώ ο Σαρκίσοφ  φέρεται να είχε κέρδος περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ από τις συμφωνίες.

    Οι συναλλαγές φέρεται να συγκάλυπταν την προέλευση των κεφαλαίων και την ταυτότητα του τελικού αγοραστή, δηλαδή του Αρνό, σύμφωνα με τις αρχές, όπως μεταδίδει η Le Monde.

    Η εισαγγελία του Παρισιού αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

    Η Le Monde επικαλέστηκε άτομα που γνωρίζουν τον Αρνό και τα οποία δήλωσαν ότι οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του νόμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Βλέπει επιβράδυνση στην ανάπτυξη του κλάδου πολυτελείας

    Coty: Γιατί η αμερικανική εταιρεία ομορφιάς με αποτίμηση 10 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, εισάγει τις μετοχές της στο Παρίσι

    Βουτιά στις μετοχές των οίκων πολυτελείας – Συγχωνεύσεις και εξαγορές για να επιβιώσουν



    ΣΧΟΛΙΑ