• Business

    Coty: Γιατί η αμερικανική εταιρεία ομορφιάς με αποτίμηση 10 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, εισάγει τις μετοχές της στο Παρίσι

    • Bloomberg
    Sue Nabi, CEO της εταιρείας ειδών ομορφιάς και αρωμάτων Coty

    Sue Nabi, CEO της εταιρείας ειδών ομορφιάς και αρωμάτων Coty


    Η αμερικανική εταιρεία ομορφιάς και αρωμάτων Coty Inc. προχώρησε στην προσφορά 33 εκατομμυρίων μετοχών της στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο του Παρισιού, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κόμβο για τις εταιρείες του κλάδου ειδών πολυτελείας.

    Η Coty υπέβαλε αίτημα να εισάγει τις κοινές μετοχές της κατηγορίας A στο Euronext Paris, όπως ανέφερε σε δήλωση της.

    Οι επενδυτές θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν μετοχές της Coty σε ευρώ για τη μετοχή που είναι εισηγμένη στο Παρίσι ή σε δολάρια ΗΠΑ για τη μετοχή που διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη.

    Η BNP Paribas SA, η Credit Agricole SA, η Citigroup Inc. και η Banco Santander SA είναι από κοινού συντονιστές της έκδοσης.

    Οι μετοχές της θα έχουν αξία περίπου 389 εκατομμύρια δολάρια με βάση την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη.

    Η εταιρεία, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα κατά κύριο λόγο για την αποπληρωμή ανεξόφλητων χρεών, σύμφωνα με τη δήλωση της.

    Τα κεφάλαια θα μπορούσαν επίσης να διατεθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών επενδύσεων, κεφαλαίων κίνησης και κεφαλαιουχικών δαπανών.

    Οι δεσμοί με το Παρίσι

    Η Coty έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Γαλλία, καθώς ιδρύθηκε το 1904 στο Παρίσι.

    Η εισαγωγή της στην γαλλική αγορά είναι μια σπάνια νίκη για την Ευρώπη τη στιγμή που οι εγχώριες εταιρείες της περιοχής στρέφονται προς τις ΗΠΑ αναζητώντας υψηλότερες αποτιμήσεις.

    Η εταιρεία καλλυντικών είπε τον Μάιο ότι σκέφτεται μια εισαγωγή στο Παρίσι – «το ιστορικό σπίτι της ομορφιάς» – για να αξιοποιήσει μια νέα δεξαμενή κεφαλαίων.

    Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες ειδών πολυτελείας στον κόσμο – LVMH, L’Oreal SA, Hermes International και Kering – διαπραγματεύονται στο Euronext Paris.

    Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη έχει πολλούς αναλυτές και επενδυτές με εις βάθος γνώση του κλάδου, των εμπορικών σημάτων και των κύκλων τους.

    Η Coty τον Σεπτέμβριο αύξησε τις προοπτικές πωλήσεών της για το έτος, επικαλούμενη την ισχυρή ζήτηση για αρώματα υψηλής ποιότητας, όπως το “Burberry Goddess” που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

    Στα brands της περιλαμβάνονται τα Covergirl, Kylie Cosmetics, καθώς και τα αρώματα Gucci και Hugo Boss.

    Η εταιρεία έκλεισε το πρόσφατο οικονομικό έτος με χρέη περίπου 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρκετά λιγότερα από τα σχεδόν 9 δισ. δολάρια στο τέλος του οικονομικού 2020, σύμφωνα με την αξιολόγηση Fitch.

    Διαβάστε ακόμη:

    Kering: Πόλεμος Pinault και ακτιβιστών επενδυτών για το μέλλον της Gucci

    Σε τροχιά αναδιάρθρωσης η Gucci: Αποχωρεί ο CEO, Marco Bizzarri

    Francois-Henri Pinault: Από την Gucci στην εξαγορά πρακτορείου ταλέντων με αποτίμηση 7 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ