• ΑΓΟΡΕΣ

    Morgan Stanley: Βλέπει επιβράδυνση στην ανάπτυξη του κλάδου πολυτελείας

    • NewsRoom
    James Gorman, CEO Morgan Stanley

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Για δεύτερη ημέρα οι μετοχές των ευρωπαϊκών οίκων πολυτελείας καταγράφουν απώλειες στις αγορές, καθώς πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις των αναλυτών για τον κλάδο.

    Η Morgan Stanley προστίθεται στην ομάδα των αναλυτών των Barclays, Deutsche Bank, Jefferies και Goldman Sachs, προειδοποιώντας κι αυτή με τη σειρά της ότι η ζήτηση για ακριβές τσάντες και κοσμήματα είναι πιθανόν να μειωθεί σε Ευρώπη και Κίνα.

    Φυγή επενδυτών ή διόρθωση;

    Οι μετοχές της LVMH έχαναν μέχρι και 2% την Τρίτη, της Richemont έως και 3,2%, η Kering έως και 2,5% και η Burberry έως και 2%.

    Ο αναλυτής Edouard Aubin της Morgan Stanley αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στον κλάδο για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 αλλά και για το 2024, αναφέροντας ότι η ζήτηση εξασθένησε το καλοκαίρι στην Κίνα και στην Ευρώπη ήταν πιο αδύναμη.

    Οι μετοχές των οίκων πολυτελείας είδαν μια αξιοσημείωτη αύξηση το 2022 αλλά και τους πρώτους μήνες του 2023, με τη LVMH να εκτοξεύεται στα 500 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, μπαίνοντας ως η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία, στο κλαμπ με τις πιο «ακριβές» χρηματιστηριακά εταιρείες, δίπλα σε αμερικανικούς κολοσσούς.

    Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για διόρθωση των τιμών, πιο κοντά στην πραγματική τους αξία, με τον Aubin να προειδοποιεί τους πελάτες τους ότι δεν είναι καιρός κάποιος να αγοράσει τη βουτιά. «Περιμένουμε ένα αδύναμο ποσοστό εξόδου μέσα στο τρίμηνο με τη συζήτηση να εστιάζει κυρίως στο πότε θα ομαλοποιηθεί η ζήτηση», σημείωσε.

    Καμπανάκι από τους αναλυτές

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η αναλύτρια της Barclays, Carole Madjo αναθεώρησε πτωτικά τη μετοχή της LVMH και υποβάθμισε την εταιρεία σε ουδέτερη από θετική. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank για τις ευρωπαϊκές μετοχές υποβάθμισαν επίσης τον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων λόγω της έκθεσης των εταιρειών πολυτελείας στην Κίνα, η οποία έδειχνε επιβράδυνση ενώ οι αναλυτές της Jefferies και της Goldman Sachs Group βλέπουν αστάθεια το επόμενο διάστημα.

    Ο Aubin της Morgan Stanley υποβάθμισε και τη Richemont σε equal-weight από overweight και αναβάθμισε την Prada σε overweight από equal-weight. Ο αναλυτής μείωσε τους στόχους τιμών για τις LVMH, Kering, Moncler SpA και αρκετές άλλες μετοχές πολυτελείας.

    Χθες η BofA προχώρησε σε σύσταση sell για την Kering, υποστηρίζοντας ότι η Gucci δεν θα καταφέρει να ανατρέψει τη πτωτική της πορεία σύντομα, ούτε να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τους αντιπάλους της.

    Διαβάστε επίσης:

    Coty: Γιατί η αμερικανική εταιρεία ομορφιάς με αποτίμηση 10 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, εισάγει τις μετοχές της στο Παρίσι

    Βουτιά στις μετοχές των οίκων πολυτελείας – Συγχωνεύσεις και εξαγορές για να επιβιώσουν

    Γιατί ο S&P θεωρείται ακριβός και επικίνδυνος – Η επόμενη ημέρα για τις ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ