ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ενίσχυση της θέσης της στην εταιρεία λιανικού εμπορίου Retail & More και την αποχώρησή της από την εταιρεία διανομής συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας Kristelcom Ltd, ανακοίνωσε η AVE.
Ειδικότερα, η AVE ενισχύει το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής της στην Retail & More στο 65,00% από 30,34% προηγουμένως. Η Retail & More στοχεύει να δραστηριοποιηθεί στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, ενώ έχει αναλάβει τη διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Carrefour.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Για την ενιαία συναλλαγή που πραγματοποίησε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Εταιρία «AVE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», αποτελούμενη από δύο επιμέρους συναλλαγές ως ακολούθως: (α) μεταξύ της εισηγμένης Εταιρίας και των εταιριών “VAPAD LTD”, “Spidis Enterprises Ltd” και “Tethys Ltd” που αφορά την πώληση των μετοχών της εταιρίας “KRISTELCOM LIMITED” από την εισηγμένη Εταιρία και (β) μεταξύ της “AVE PARTICIPATION LIMITED” 100% θυγατρική της εισηγμένης Εταιρίας και της συνδεδεμένης εταιρίας “Teleunicom A.E.” που αφορά την αγορά των μετοχών της εταιρίας “Retail & More A.E.” από την εισηγμένη Εταιρία.
Η ενιαία συναλλαγή θεωρείται σημαντική με βάση τα οικονομικά μεγέθη της AVE A.E. και επιδρά με σημαντικό τρόπο στην οικονομική κατάστασή της. Ταυτόχρονα, η ενιαία συναλλαγή επιφέρει σημαντική μεταβολή στη δραστηριότητα της εισηγμένης Εταιρίας.
Η σύνταξη και η διάθεση του Πληροφοριακού Σημειώματος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.12 (1) του Κανονισμού του Χρηματιστήριου Αθηνών, καθώς και τις σχετικές διατάξεις της απόφασης υπ ́ αριθ. 25/17.7.2008 του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστήριου Αθηνών, όπως ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξής του.
Διαβάστε το πληροφοριακό δελτίο της AVE
Διαβάστε επίσης
Λάμψα: Η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,38 ευρώ/μετοχή
ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η καταβολή μερίσματος 0,202 ευρώ/μετοχή
Medicon: Από 17 Ιουλίου η καταβολή υπολοίπου καθαρού μερίσματος €0,038/μετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.