• Business

    Medicon: Από 17 Ιουλίου η καταβολή υπολοίπου καθαρού μερίσματος €0,038/μετοχή

    • NewsRoom
    Πρόσοψη του κτηρίου της Medicon Hellas

    Οι εγκαταστάσεις της Medicon Hellas


    Η Medicon Hellas γνωστοποιεί ότι αποφασίστηκε η διανομή προς τους μετόχους υπολοίπου μερίσματος για την εταιρική χρήση 2022 συνολικού ποσού 176.784,64 ευρώ (μεικτό ποσό), ήτοι 0,04 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας (μικτό ποσό).

    Το ως άνω ποσό του μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, συνεπώς, το ποσό του υπολοίπου μερίσματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό των 0,038 ευρώ ανά μετοχή.

    Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος ορίσθηκε η Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2022 είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.

    Η πληρωμή του υπόλοιπου μερίσματος χρήσεως 2022 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ (ATHEXCSD), μέσω των Συμμετεχόντων των λογαριασμών αξιογράφων στο ΣΑΤ (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

    Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο ΣΑΤ, υπό τον χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται από την ATHEXCSD μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. και στις Επιτροπές Ελέγχου

    Στην Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

    UniCredit Bank: Μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το β΄τρίμηνο . Πολιτική σταθερότητα με τη νέα Κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ