• Business

    Νίκος Λούλης: Με μίγματα ζύμης επεκτείνεται στην Ινδία

    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη

    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη


    Με την παραγωγή έτοιμων μιγμάτων ζύμης πρόκειται να πραγματοποιήσει την είσοδό της στην ινδική αγορά η εταιρεία Μύλοι Λούλη που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την αλλαγή των στρατηγικών της σχεδίων για την ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών αυτή αγορά. Η εταιρεία αναβάλλει για το απώτερο μέλλον το σχέδιο της μεγάλης επένδυσης 15 εκ. Ευρώ για τη δημιουργία αλευρόμυλου που είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο και πλέον προσανατολίζεται σε μια πολύ μικρότερη επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση μονάδας μιγμάτων θεωρώντας την επένδυση αυτή πολύ ασφαλέστερη, μειωμένου ρίσκου και με δεδομένη ζήτηση.

    louli1-thumb-large
    Καθώς τα επενδυτικά πλάνα άλλαξαν δεν χρειάζεται πλέον και η σύμπραξη με την εταιρεία Chipita και γι αυτό η εταιρεία Μύλοι Λούλη αγόρασε έναντι 40.000 ευρώ το 40% της εταιρίας Grinco Holdings Ltd, από την εταιρία Chipita Participations Limited.
    Όπως αναφέρει ο CEO του ομίλου Λούλης κ. Ν.Φωτόπουλος “η Ινδία παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά, μεγάλων προοπτικών στην οποία και θέλουμε να έχουμε παρουσία. Είναι μια τεράστια και παρθένα αγορά για τα δικά μας προϊόντα και η δυναμική της φαίνεται από το ότι κάθε χρόνο 50 εκ. καταναλωτές περνάνε από το όριο της φτώχιας στη μεσαία τάξη. Ωστόσο η ινδική αγορά έχει πολλές ιδιαιτερότητες και διαφορές από όποια άλλη αγορά έχουμε δραστηριοποιηθεί και αυτό μας αποθάρρυνε από το να ξεκινήσουμε με μια τόσο μεγάλη επένδυση όπως αυτή του αλευρόμυλου”.
    fotopoulos“Ξεκινώντας με τα έτοιμα μίγματα”, εξηγεί ο κ. Ν.Φωτόπουλος θα μας δοθεί η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον καταναλωτή με ένα ανταγωνιστικό και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόν, αλλά και να μάθουμε καλύτερα την αγορά των αλεύρων της χώρας”.

    Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά έτοιμων μιγμάτων αρτοποιίας η αλευροβιομηχανία «Μύλοι Λούλη» επεκτάθηκε από τις αρχές του 2015 μέσω της εξαγοράς της εταιρείας «Kenfood Τροφογνωσία ΑΒΕΕ» που απορροφήθηκε από θυγατρική της εταιρεία. Στην ελληνική αγορά τα έτοιμα μίγματα των Μύλων Λούλη είναι γνωστά με το όνομα easybake, έχουν βρει θετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και ο τζίρος τους για το 2015 αναμένεται στα 4 εκ. ευρώ.

    myloi_louli_sakia_alevri
    Οσον αφορά τη συνεργασία με την Chipita και τα σχέδια για τη δημιουργία αλευρόμυλου παγώνει αλλά μόνο για την ώρα, αφού μελλοντικά και αν τα στοιχεία που συγκεντρωθούν είναι ενθαρρυντικά το σχέδιο μεγαλύτερης επένδυσης από κοινού με τον όμιλο της Chipita.
    Μαρίνα Πρωτονοταρίου



    ΣΧΟΛΙΑ