• Business

    Arm: Υπερκαλύφθηκε πέντε φορές η IPO

    • NewsRoom
    masayoshi-son

    Masayoshi Son


    Ισχυρή ήταν η ζήτηση για την IPΟ της Arm, η οποία σύμφωνα με τραπεζικές πηγές φαίνεται πως κατέγραψε υπερκάλυψη πέντε φορές.

    Η βρετανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, η οποία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, κατάφερε να συγκεντρώσει ισχυρό ενδιαφέρον, κόντρα στις ανησυχίες των επενδυτών, καθώς  προβλέπει επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων που ενισχύθηκε από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο «στρατός» των 28 τραπεζών που λειτουργούν ως σύμβουλοι στην IPO της θυγατρικής της SoftBank κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 100 από τους μεγαλύτερους  διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αυτή την εβδομάδα για να τους πείσουν ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους, προκειμένου βγουν κερδισμένοι στην τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρουν οι FT.

    H Arm είχε θέσει ένα αρχικό εύρος τιμών 47-51 δολαρίων ανά μετοχή, εξασφαλίζοντας έτσι έως και 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μητρική SoftBank,. Έτσι η αποτίμηση της Arm εκτοξεύεται έως και τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο Masayoshi Son, ιδρυτής της SoftBank, είχε πληρώσει 32 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Arm το 2016.

    Η αποτίμηση της Arm όταν ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι λιγότερο σημαντική από την ίδια την εισαγωγή. Η SoftBank επέλεξε να περιορίσει την IPO με την πώληση ενός μικρού μεριδίου, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστος στις δημόσιες εγγραφές για εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο, οι αναλυτές λένε ότι το σχέδιο της SoftBank να κρατήσει τις περισσότερες από τις μετοχές της Arm και να τις χρησιμοποιήσει για να δανειστεί χρήματα θα μπορούσε να περιορίσει την προσφορά μακροπρόθεσμα, για να αυξήσει την αξία της.

    Διαβάστε επίσης

    Arm: Στα 4,8 δισ. δολάρια ο στόχος για νέα κεφάλαια- Η μεγαλύτερη IPO του 2023

    SoftBank: Σε συζητήσεις για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου της Arm

    SoftBank: Τίτλοι τέλους στο deal των Arm-Nvidia – Τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ