• Business

    Άνθιμος Θωμόπουλος: Στο υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στην Εισαγγελία Διαφθοράς η καταγγελία εναντίον του

    Άνθιμος Θωμόπουλος.

    Άνθιμος Θωμόπουλος.


    Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την καταγγελία σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμου Θωμόπουλου για ενδεχόμενη βλάβη των συμφερόντων της τράπεζας. Η καταγγελία αφορά στην περίοδο που ο Άνθιμος Θωμόπουλος βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας και είχε αναλάβει, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα  δημοσιεύματα, ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

    Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.

    Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του mononews.gr, την καταγγελία σε βάρος του, έκανε ανώνυμα πολίτης. Η καταγγελία έγινε όμως στο υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο άνθρωπος αυτός παρέδωσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τα σχετικά δημοσιεύματα. Κατόπιν, το υπουργείο διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας και αν ο Άνθιμος Θωμόπουλος διασφάλισε τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος. Την προκαταρκτική εξέταση θα την διενεργήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης οι οποίοι ψάχνουν τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως είναι η απόπειρα απιστίας.

    Το νέο στοιχείο

    Το καινούργιο στοιχείο, λοιπόν, που προκύπτει σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι η καταγγελία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και επομένως ουσιαστικά η εισαγγελία δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Πρόκειται πάντως για μία υπόθεση για την οποία «τρέχει» η εισαγγελική έρευνα, και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις. Αξίζει να τονισθεί ότι ο κ. Θωμόπουλος το τελευταίο χρονικό διάστημα διεκδικεί τραπεζική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/nei-kanones-provlimata-stis-katathesis-opios-ferni-neo-chrima-diakini-elefthera/62168



    ΣΧΟΛΙΑ