• Business

    «Ανεβάζει στροφές» η Nespresso Hellas – Δυο νέα καταστήματα σε McArthurGlen και Πάτρα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Αντώνης Αυγερόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas και υπεύθυνος για την Nespresso στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων


    Καλύτερα από τις προσδοκίες εξελίσσονται οι εργασίες της Nespresso Hellas, η οποία, παρ’ ότι ξεκίνησε την πορεία της μέσα στην κρίση, κατάφερε να αναπτυχθεί σημαντικά και να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά.

    Μάλιστα, τώρα φιλοδοξεί να εκμεταλλευθεί την ανάκαμψη της οικονομίας και προχωρά σε νέες επενδύσεις, που στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της σε όλη την χώρα σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Όπως ανέφερε χθες ο Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas και υπεύθυνος για την Nespresso στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, Αντώνης Αυγερόπουλος, την επόμενη Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, πρόκειται να ανοίξει το νέο κατάστημα της εταιρείας στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, το οποίο θα υιοθετεί το νέο concept για τα σημεία πώλησης (θα χρησιμοποιούνται υλικά από ανακύκλωση, η εικόνα θα δίνει μια άλλη αίσθηση πιο κοντά στις χώρες παραγωγής του καφέ) ενώ μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη σημείο «Nespresso Boutique» στην Πάτρα.

    Το συγκεκριμένο σημείο θα αποτελέσει το πρώτο κατάστημα εκτός των τειχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα σηματοδοτήσει την απαρχή για τη δημιουργία σημείων στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις της χώρας. Στο ραντάρ, σύμφωνα με τον κ. Αυγερόπουλο, βρίσκεται ήδη η πόλη του Ηρακλείου, στην οποία αναζητείται ο κατάλληλος χώρος που θα στεγάσει το εγχείρημα.

    Σήμερα, λειτουργούν 6 Nespresso Boutique στην Αθήνα και 2 στην Θεσσαλονίκη, απασχολώντας περίπου 140 άτομα.

    Συνολικά, για την επόμενη οκταετία, σχεδιάζεται η λειτουργία δύο νέων καταστημάτων τον χρόνο, με τις συνολικές επενδύσεις να υπολογίζονται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ. Όσα περίπου δαπανήθηκαν και στη διάρκεια της κρίσης. «Οι ρυθμοί επενδύσεων τα επόμενα χρόνια θα είναι αντίστοιχοι των προηγούμενων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερόπουλος.

    Η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει την εταιρεία συνοδεύεται και από θετικά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία πέρυσι «έκλεισε» με πωλήσεις ύψους 24,5 εκατ. ευρώ, έναντι 23,5 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε περίπου 800 χιλ. ευρώ. Ανοδικά εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί και η φετινή χρονιά, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια αύξηση 5% στις πωλήσεις, ενώ σταδιακά θα ενισχυθούν και οι θέσεις εργασίας σε περίπου 200 άτομα.

    Στο πεδίο ευθύνης της Nespresso Hellas είναι η Κύπρος, αλλά και οι αγορές των Βαλκανίων.

    Μάλιστα, στο νησί της Αφροδίτης τα πράγματα, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, κινούνται αρκετά καλά για την εταιρεία και ήδη διαθέτει 6 καταστήματα. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από την πορεία σε Σερβία, Σλοβενία και Κροατία, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει η είσοδος και στην αγορά της Βουλγαρίας.

    Όσον αφορά στην εικόνα της αγοράς καφέ στην Ελλάδα, ο κ. Αυγερόπουλος επεσήμανε ότι, τα χρόνια της κρίσης, ο καφές άντεξε, σε αντίθεση με άλλες προϊοντικές κατηγορίες. Την τελευταία τριετία σημειώνεται μικρή πτώση της κατανάλωσης σε κούπες και, συγχρόνως, μια αύξηση της αξίας. Παράλληλα, αυξάνεται η κατανάλωση καφέδων με βάση τον espresso και μέσα στο σπίτι (με κάψουλες) και εκτός σπιτιού.  Ωστόσο, σημείωσε ότι στην Ελλάδα καταναλώνονται πάνω από 5 δισ. κούπες καφέ τον χρόνο.

    Κλείνοντας, ο επικεφαλής της Nespresso Hellas αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και στους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει, μέχρι το 2020, να μπορούν όλοι να ανακυκλώνουν τα προϊόντα της και το 2025 το 50% των καψουλών να είναι από ανακυκλώσιμο υλικό.

    Στο πλαίσιο αυτό, έχει θέσει σε εφαρμογή μια νέα υπηρεσία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να παραδώσουν στο διανομέα των καψουλών Nespresso τα προς ανακύκλωση υλικά.

    Στην Ελλάδα φέτος, περιμένει να ανακυκλωθούν 50% περισσότερες κάψουλες Nespresso από πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ