• Business

    Άλλαξε χέρια το διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

    • NewsRoom

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Γουλανδρής


    Σε νέο ιδιοκτήτη πέρασε μετά τον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη διαμέρισμα όπου διαμένει ο Μιχάλης Γουλανδρής επί της οδού Στησιχόρου 11, που περικλείεται από τις οδούς Λυκείου, Βασιλέως Γεωργίου και Ρηγίλλης.

    Η αρχική προσφορά ήταν στα 1.968.000 ευρώ ενώ η τιμή του ανέβηκε μέχρι και τα 3.005.585 ευρώ, που ήταν και το τελικό ποσό κατακύρωσης.

    Οφειλέτης ήταν η εταιρεία T. Network Real Estate, την οποία ίδρυσε ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας το 2001, αποτελώντας το «όχημα» για το επενδυτικό του ποντάρισμα στην αγορά ακινήτων.

    Η T. Network Real Estate κατείχε και άλλα «φιλέτα» στην συγκεκριμένη περιοχή που σταδιακά βγήκαν σε πλειστηριασμό και αυτό ήταν το τελευταίο, με τη διαφορά ότι εδώ «διαμένει ο νόμιμος εκπρόσωπος της οφειλέτριας εταιρείας, κ. Μιχαήλ Γουλανδρής του Ιωάννη», όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση.

    Το διαμέρισμα, όπως είχε γράψει το mononews, αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2004. Bρίσκεται στον 6ο όροφο, είναι εμβαδού 246τμ και βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα τη doValue (Eurobank) και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,57 εκατ. ευρώ (για δάνειο 2,34 εκατ. ευρώ).

    Την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου, βγαίνουν ξανά στο σφυρί τα τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Γουλανδρή, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, στην καρδιά της Αθήνας και από τις πιο ακριβές γειτονιές της πρωτεύουσας.

    Τα τρία διαμερίσματα είναι συνολικού εμβαδού 1.214 τμ βγαίνουν στο σφυρί για 12,57 εκατ ευρώ από την Intrum (Τράπεζα Πειραιώς). Πρόκειται για μία μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ ευρώ. Για   οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου των 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ ευρώ και ένα ακόμα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

    Για τα ίδια ακίνητα οι  προηγούμενοι πλειστηριασμοί του Μαρτίου 2020 και Μαϊου 2021  είχαν  ακυρωθεί καθώς δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι. Ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδια πολυκατοικίας με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

    Τα διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μουρτζούχος – Παζαρόπουλος – Παναγάκος – Γουλανδρής: Bλέπουν τις βίλες τους σε Μύκονο και Εκάλη στο «σφυρί»…

     



    ΣΧΟΛΙΑ