• Οικονομία

    Γ. Μουρτζούχος – Σπ. Παζαρόπουλος – Λ. K. Παναγάκος – Μ. Γουλανδρής: Bλέπουν τις βίλες τους σε Μύκονο και Εκάλη στο «σφυρί»…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιώργος Μούρτζουχος – Μιχάλης Γουλανδρής


    Και αυτοί, οι επώνυμοι του εγχώριου life style με φωτογραφήσεις από event προβεβλημένα  και διακοπές στην κοσμική Μύκονο, τώρα αντί να βλέπουν το όνομα τους στις κοσμικές στήλες κάποιου περιοδικού, το βλέπουν αναρτημένο στα πινάκια της πλατφόρμας των πλειστηριασμών  e-auction.

    Και ένα pdf περιγράφει με λεπτομέρειες τις βίλες τους –με πισίνες, γυμναστήρια και σάουνες- σε Εκάλη και Μύκονο, που βγαίνουν στο σφυρί για χρέη σε τράπεζες και εφορίες…

    Παναγάκος

    Λεωνίδας Παναγάκος του Κωνσταντίνου και της Κυριακούλας, φέρελπις επιχειρηματίας 33 χρονών,  αγόρασε  τον Ιανουάριο του 2008 ένα οικόπεδο 332,43 τμ στα Μελίσσια. Στο οικόπεδο υπάρχουν σήμερα δύο γιαπιά. Ημιτελείς κατοικίες.

    Το ακίνητο βγαίνει  στο σφυρί στις 14 Ιουλίου από την INTRUM HELLAS, με τιμή πρώτης προσφοράς τις  376 χιλιάδες ευρώ (για ποσό κατάσχεσης 450 χιλιάδες ευρώ).

    Στο οικόπεδο ο κ. Παναγάκος ξεκίνησε να χτίζει δύο διώροφες κατοικίες, που έμειναν στα τούβλα.

    Το ακίνητο βαρύνεται με 1) προσημείωση υποθήκης για ποσό 701.160,18 CHF, 2) προσημείωση υποθήκης για ποσό 420.000€,  υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

    Μουρτζούχος

    Η φίρμα Miss Raxevsky ήταν η προσιτή πολυτελεια που επιθυμούσαν οι Ελληνίδες. Και απογείωσαν την εταιρεία, που πλέον είναι παρελθόν.

    Όμως τώρα η οικογένεια του Γιώργου Μουρτζούχου βλέπει το σπίτι στο Καστρί και τη βίλα στην Εκάλη να βγαίνουν σε πλειστηριασμό

    Το σπίτι στο Καστρί έχει μπει στα πινάκια των πλειστηριασμών με τιμή πρώτης προσφοράς τις 900 χιλιάδες ευρώ και επισπεύδουσα τη Cepal.

    Και στις 13 Ιανουαρίου 2022 το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει και για  τη βίλα του Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη.

    Η βίλα των 700 τετραγωνικών μέτρων με σαλόνια, τζάκια και τραπεζαρίες, που γνώρισε μέρες δόξας με παρτυ και δεξιώσεις, βγαίνει στον πλειστηριασμό από την Intrum Hellas (για ποσό κατάσχεσης 200 χιλιάδων ευρώ) και τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985.000 ευρώ.

    Παζαρόπουλος

    Κάποτε ήταν μέγας και τρανός επιχειρηματίας στην αγορά του αυτοκινήτου. Ο mr Audi, Σπύρος Παζαρόπουλος.

    Τώρα έχει και αυτός προβλήματα και στις 25 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα και δύο ανεξάρτητες κατοικίες που βρίσκονται στη Φτελιά στη Μύκονο, με επισπεύδουσα την Polis Dania Designated Activity Company, εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.

    Το συγκρότημα με τη βίλα και τις κατοικίες αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ. ενώ διαθέτει και πισίνα.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ο 1 εκατ ευρώ.

    Το ακίνητο βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Citibank Int.P.L.C  ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, και της Kosmocar ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, και 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

    Παρασάγγας

     Στις 23 Ιουνίου βγαίνουν στο σφυρί 4 τουριστικές κατοικίες στη Μύκονο της εταιρείας «ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ Τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ», με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρωτης προσφοράς που προσεγγίζει τα 11 εκατ ευρώ.

    Συγκεκριμένα οι τέσσερις κατοικίες  έχουν αναπτυχθεί σε  δύο αγροτεμάχια 4,1 στρεμμάτων και 4 στρεμμάτων και βρίσκονται στη θέση Άγιος Ιωάννης Διακόφτης. Είναι εμβαδού από 160 -200 τμ με πισίνες, μπάρμπεκιου και πολλές ακόμη συνοδευτικές υποδομές.

    Το ακίνητο βαρύνεται με προσημειώσεις υποθήκης  συνολικού ποσού 37 εκατ ευρώ υπέρ της Μarfin Bank, που ετράπησαν σε υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούλιο του 2020..

    Μιχάλης Γουλανδρής

    Πριν συμπληρωθεί μήνας από τον πλειστηριασμό της 19ης Μαΐου που απέβη άγονος, προσδιορίστηκε και πάλι για τις 16 Ιουνίου για τα τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Γουλανδρή, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, στην καρδιά της Αθήνας και από τις πιο ακριβές γειτονιές της πρωτεύουσας.

    Τα τρία διαμερίσματα είναι συνολικού εμβαδού 1.214 τμ βγαίνουν στο σφυρί για 12,57 εκατ ευρώ από την Intrum (Τράπεζα Πειραιώς).

    Πρόκειται για μία μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ ευρώ. Για   οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου των 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ ευρώ και ένα ακόμα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

    Για τα ίδια ακίνητα οι  προηγούμενοι πλειστηριασμοί του Μαρτίου 2020 και Μαϊου 2021  είχαν  ακυρωθεί καθώς δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι. Ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδια πολυκατοικίας με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

    Τα διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

    Λίγες μέρες νωρίτερα στις 9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί και άλλος ένας πλειστηριασμός, αυτή τη φορά  για την κατοικία του κ. Γουλανδρή στην οδό Στησιχόρου 11, έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας. Το διαμέρισμα –που ανήκει στην εταιρεία T. Network Real Estate LTD και αποκτήθηκε το 2004-,  βρίσκεται στον 6ο όροφο, είναι εμβαδού 246τμ στον έκτο όροφο, βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη doValue (Eurobank) και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,57 εκατ ευρώ (για δάνειο 2,34 εκατ ευρώ).

    Διαβάστε επίσης:

    Αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας – Σενάρια για «πάγωμα» μέχρι και το Πάσχα του 2022

    Στο «σφυρί» τέσσερα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο και Ναύπλιο για 30 εκατ. ευρώ

    Πωλήθηκε η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο έναντι €1,9 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ