• Οικονομία

    Νέοι πλειστηριασμοί για τον Μιχάλη Γουλανδρή – Στο «σφυρί» και ακίνητα της Λένας Καψή και του Χαράλαμπου Λιάρου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Γουλανδρής

    Μιχάλης Γουλανδρής


    Δεν έχουν τέλος τα «κτυπήματα» από  το ηλεκτρονικό σφυρί για τον κ. Μιχάλη Γουλανδρή, καθώς αύριο Τετάρτη παίρνουν σειρά τα  τρία διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 12,57 εκατομμύρια ευρώ.

    Την ίδια μέρα έχει επίσης προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το εξοχικό της κας Λένας Καψή  –αδελφή της Ντίας Καψή– που βρίσκεται στη Ζαγορά Πηλίου.

    Αλλά και ο κ.  Κωνσταντίνος  Στέγγος είναι ο επισπεύδων για 21 ιδιοκτησίες του κ. Χαράλαμπου Λιάρου που βρίσκονται στην Ελαφόνησο (Λακωνίας) με κάποια από το κτήματα να είναι παραθαλάσσια και  σύνορο με την περιβόητη παραλία του Σίμου.

    Ο γνωστός επιχειρηματίας της Τεχνικής Ολυμπιακής βγάζει στο σφυρί 19 χωράφια, αγρούς και μαντριά και δύο μικρά ξενοδοχεία με την τιμή πρώτης προσφοράς να ξεκινά για κάποια ακίνητα από τις 2.500 ευρώ, ενώ για το ξενοδοχείο «Αστέρι» η τιμή πρώτης προσφοράς είναι  294 χιλιάδες ευρώ και για το Golden Star οι 165 χιλιάδες ευρώ.

    Για τα χωράφια «φιλέτα» που είναι σύνορο με την παραλία του Σίμου, όπως και για τις πανσιόν η ένδειξη στην πλατφόρμα e auction είναι «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

    Συνολικά η τιμή πρώτης προσφοράς  φτάνει τις 882 χιλιάδες ευρώ για όλα τα 21 ακίνητα, με την κατάσχεση να αφορά ποσό 652 χιλιάδες ευρώ.

    Ελένη Καψή

    Η μεζονέτα έχει εμβαδό 340 τ.μ  και βρίσκεται στη Ζαγορά, στον οικισμό Αλώνι.

    Επισπεύδουσα είναι η Intrum (Τράπεζα Πειραιώς) με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 469 χιλιάδες ευρώ.

    Έτσι μετά την αδελφή της Ντία –καθώς για  το  Out of the Blue Capsis Elite Resort, της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη έχει προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, για χρέη που υπερβαίνουν τα 160 εκατ. ευρώ-  και η Λένα  Καψή, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί.

    Όμως οι δύο κόρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, σήμερα δεν λένε ούτε καλημέρα η μία στην άλλη. Μετά το θάνατο της μητέρας  τους το 1986 και μέχρι το 1990, οι δύο αδελφές «έτρεχαν» από κοινού τον ξενοδοχειακό όμιλο. Όμως ο γάμος του πατέρα τους το 1990, τον οποίο δεν ήθελε η Ντία, οδήγησε σε ομηρικούς καβγάδες τις δύο αδελφές που χώρισαν την περιουσία.

    Η Ντία πήρε τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου. Η Λένα το ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης και το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και κάποια επιπλέον ακίνητα για να μην είναι ριγμένη στη μοιρασιά….

    Τώρα και οι δύο αδελφές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα…Χάνουν τα ακίνητα για χρέη…

    Μιχάλης Γουλανδρής

    Μετά το πολυτελές διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου 11, που το «κτύπησε» για 3 εκατ. ευρώ η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία SOL, -όπως έγραψε ο wiseman- ο κ. Μιχάλης Γουλανδρής ετοιμάζεται να πιεί άλλο ένα πικρό ποτήρι…

    Αύριο   Τετάρτη, 16 Ιουνίου, βγαίνουν ξανά στο σφυρί τρία διαμερίσματα του, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, σε μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αθήνας, στην   καρδιά της πρωτεύουσας.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για μία μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ ευρώ.  Οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ ευρώ και ένα ακόμα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

     Για τα ίδια ακίνητα οι  προηγούμενοι πλειστηριασμοί του Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2021  είχαν  ακυρωθεί καθώς δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι. Ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδια πολυκατοικίας με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

    Τα διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλλαξε χέρια το διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

    Μιχάλης Γουλανδρής: 10 μεγάλοι παίκτες «πάλεψαν» για το μυθικό ακίνητο στο Κολωνάκι

    Γ. Μουρτζούχος – Σπ. Παζαρόπουλος – Λ. K. Παναγάκος – Μ. Γουλανδρής: Bλέπουν τις βίλες τους σε Μύκονο και Εκάλη στο «σφυρί»…

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ