• Business

    Πτώχευσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η. – Στον δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι

    • NewsRoom

    Νίκος Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ


    Στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας» πέρασε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας στις αρχές Μαρτίου κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης. Παράλληλα, το Πρωτοδικείο διόρισε εισηγητή της πτώχευσης και σύνδικο της πτώχευσης, ενώ διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας της εταιρείας.

    Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απολύθηκαν και οι 118 εργαζόμενοί της εταιρείας, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού το εργασιακό τους μέλλον. Στις 12 Ιουνίου θα πρέπει οι πιστωτές να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να γίνει η επαλήθευσή τους και στη συνεχεία να προχωρήσει η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, μεταξύ των οποίων οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες.

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα ποσά που οφείλει η ΒΙΚΗ ανέρχονται σε 44 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις με ημερομηνία υπολογισμού 31/12/2017 σε 9,9 εκατ. ευρώ.

    Πλέον οι εργαζόμενοι περιμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών και ευελπιστούν ότι θα βρεθεί αγοραστής, προκειμένου να εισπράξουν μέρος των δεδουλευμένων τους.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

    «Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων. Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

    Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

    Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

    Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

    Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι νέοι νομοθετικοί κανόνες για την πιστοποίηση των αυξήσεων κεφαλαίου και η περίπτωση της Creta Farms

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγει ο δρόμος για την «αθώωση» του Ευ. Παπαευαγγέλου



    ΣΧΟΛΙΑ