Την ανάγκη να αναθεωρήσει η Ευρώπη τη στάση της απέναντι στο τι σημαίνει ενεργειακή μετάβαση στα κτήρια, επεσήμανε χθες στη συνέντευξη τύπου της ΕΝΑΟΝ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Italgas Reti και Προέδρος του Δ.Σ. της Enaon κ. Pier Lorenzo Dell’Orco.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι   το ETS2 αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορά επίσης την Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, την Οδηγία για τις Εκπομπές Αερίων του Θερμοκηπίου και το Eco Label, με νέες απαιτήσεις κ.λπ.

1

Σημείωσε  ότι ‘η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ακολουθήσει μια πιο πραγματιστική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα. Ένα καλό σημάδι προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ότι είναι η πρόσφατη αλλαγή στο Eco Labelling, το οποίο αρχικά οδηγούσε ουσιαστικά σε μια απαγόρευση των καυστήρων φυσικού αερίου, αλλά αναθεωρήθηκε δραστικά. “Το νέο σχέδιο επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση νέων, σύγχρονων και υψηλής απόδοσης καυστήρων φυσικού αερίου για θέρμανση χώρων.

Αυτό αποτελεί το πρώτο δείγμα μιας νέας, πιο πραγματιστικής προσέγγισης στο ζήτημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της θέρμανσης των κτηρίων δεν είναι βιώσιμος. Δεν είναι οικονομικά διατηρήσιμος ούτε στην Ιταλία ούτε στην Ελλάδα, διότι είναι υπερβολικά δαπανηρός.

Επομένως, το ζητούμενο είναι να επιτραπεί σε όλους να επιλέξουν την καλύτερη τεχνολογία, να επιτραπούν τα ανανεώσιμα καύσιμα. Το ETS2 κινδυνεύει να προσθέσει απλώς έναν ακόμη φόρο στις πλάτες της βιομηχανίας. Πρέπει, λοιπόν, να πείσουμε την ευρωπαϊκή κοινότητα ότι κατά την έγκριση του ETS2 από τα κράτη-μέλη πρέπει να ληφθεί υπόψιν και τη δυνατότητα διατήρησης καυστήρων φυσικού αερίου που είναι κατάλληλοι, για παράδειγμα, για ανανεώσιμα αέρια.

Δηλαδή καυστήρες φυσικού αερίου που μπορεί να καίει μίγμα βιομεθανίου – που είναι μηδενικών εκπομπών – και φυσικού αερίου, ή φυσικό αέριο μαζί με υδρογόνο ή συνθετικό αέριο, γιατί θα πρέπει να επιβαρύνονται με “φόρο” (το κόστος των δικαιωμάτων)”, τόνισε ο κ. Pier Lorenzo Dell’Orco.

Το επενδυτικό σχέδιο της ΕΝΑΟΝ

H ENAON, υπεύθυνη για τη διανομή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το νέο Στρατηγικό της Σχέδιο 2025–2031,  με  επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ με στόχο την επέκταση και την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της χώρας.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει την επέκταση των δικτύων διανομής σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται ακόμη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση ανανεώσιμων αερίων – όπως το βιομεθάνιο– με στόχο την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης του ενεργειακού μίγματος. Μέχρι το 2031, αναμένεται να κατασκευαστούν περισσότερα από 2.500 χλμ. νέων δικτύων, εκ των οποίων περισσότερα από 2.200 χλμ. χαμηλής πίεσης – με συγχρηματοδότηση 38% από πόρους του ΕΣΠΑ – και τα υπόλοιπα μέσης πίεσης, κυρίως για την τροφοδοσία βιομηχανικών καταναλωτών.

Το ρυθμιστικό έσοδο για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα θα καθοριστεί από τη ΡΑΑΕΥ, ενώ ενδέχεται να επιβαρυνθεί από το κόστος το μη ανακτημένων ποσών από την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο που λήγει το 2026.

Οι μεγάλες αυτές επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου γίνονται σε μια περίοδο που είναι στο επίκεντρο η συζήτηση για το ρόλο του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση. Κι ενώ είναι πλέον αντιληπτό στην Ευρώπη ότι πρέπει να περιλαμβάνεται στο ενεργειακό μίγμα, μια σειρά Οδηγιών και Κανόνων που στοχεύουν στην απανθρακοποίηση, αποθαρρύνουν τη μελλοντική χρήση του.  Η Οδηγία για τη θέρμανση κατοικιών είναι ένας από αυτούς του Κανόνες, καθώς προέβλεπε ότι απαγορεύεται  η πώληση καυστήρων από το 2029 με στόχο σταδιακά να αποσυρθεί το φυσικό αέριο από τη θέρμανση κτηρίων.

Κι αυτό γιατί για να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών ως το 2050 και οι ενδιάμεσοι στόχοι, έχει υπολογιστεί  η απανθρακοποίηση των κτηρίων και η υποκατάσταση των καυστήρων φυσικού αερίου με εξηλεκτρισμό.

Ωστόσο, καθώς πλέον υπάρχει σταδιακή αλλαγή στην αντιμετώπιση του φυσικού αερίου, από την Κομισιόν, είναι άγνωστο πόσο φυσικό αέριο και πόσο εξηλεκτρισμό θα περιλαμβάνει ….η τελική συνταγή της ενεργειακής μετάβασης.

Τι άλλαξε στο Ecodesign Regulation

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδιατυπώνει τη στρατηγική της για τη θέρμανση κατοικιών και δε θα απαγορεύει πλέον την πώληση καυστήρων αερίου το 2029, αλλά θα τερματίζει τα κίνητρα από το 2025 για να στρέψει την αγορά προς πιο βιώσιμες λύσεις.

Με μια κανονιστική μετατόπιση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναπροσδιορίζει την αγορά θέρμανσης στην Ευρώπη: H φοβούμενη απαγόρευση εμπορίας των παραδοσιακών λεβήτων αερίου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2029, έχει αποσυρθεί πλήρως, οι καταναλωτές αλλά οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για την ταχεία κατάργηση των οικονομικών κινήτρων για την αγορά λεβήτων αερίου. Οι Βρυξέλλες μεταβαίνουν από τις άμεσες απαγορεύσεις σε πολιτικές που βασίζονται σε κίνητρα, με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των λεβήτων αερίου έως το 2040.

Ειδικότερα,  απέσυρε την προγραμματισμένη απαγόρευση πώλησης λεβήτων αερίου για το 2029, αλλά θα τερματίσει τα κίνητρα αγοράς από το 2025 για να κατευθύνει τους καταναλωτές προς καθαρότερη θέρμανση. O αναθεωρημένος κανονισμός για τον οικολογικό σχεδιασμό αίρει την απαγόρευση, ωστόσο η ΕΕ εξακολουθεί να στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση των λεβήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040. Η μελλοντική πολιτική θα βασίζεται σε εθνικά μέτρα και ανακατευθύνσεις κινήτρων καθώς προχωρά η νομοθεσία.

Η Επιτροπή ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με μια νέα πρόταση αναθεώρησης του κανονισμού 813/2013/ΕΕ για τον οικολογικό σχεδιασμό. Αυτό το τρέχον προσχέδιο έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά σε πλήρη απαγόρευση των παραδοσιακών λεβήτων, σε αντίθεση με την προκαταρκτική έκδοση που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023, η οποία καθιέρωσε απαγόρευση εμπορίας από το 2029.

Παρά αυτή τη χαλάρωση των κανονισμών, ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος παραμένει αμετάβλητος: η σταδιακή κατάργηση των λεβήτων αερίου έως το 2040, όπως ορίζεται στην Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EPBD), κοινώς γνωστή ως οδηγία για τα «πράσινα σπίτια».

Αυτό που αλλάζει, επομένως, είναι η μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν θα αποτελεί πλέον αυστηρό κανονιστικό περιορισμό, αλλά θα επιδιώκεται μέσω εθνικών πολιτικών και, πάνω απ’ όλα, μέσω κινήτρων.

Η νομοθετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 26 Δεκεμβρίου. Από την ημερομηνία αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβουλεύεται τα κράτη μέλη σχετικά με τα τελικά σχέδια και τα σχόλια που θα ληφθούν. Οι τελικοί κανονισμοί θα εγκριθούν και θα δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.