• Business

    Κρίσιμες ώρες για την ΒΙΚΗ: Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α

    Νίκος Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ


    Στο Πρωτοδικείο Άρτας, όπου εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106α του πτωχευτικού κώδικα στρέφονται σήμερα τα βλέμματα της αγοράς τροφίμων και όχι μόνο. Η απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της εταιρείας, αν δηλαδή θα συνεχίσει να λειτουργεί ή όχι. Τα πράγματα για την εταιρείας είναι πολύ δύσκολα και όλα δείχνουν ότι μόνο με θαύμα θα αποφύγει την πτώχευση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και τις διαβουλεύσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί υποψήφιος επενδυτής, που ήταν το βασικό ζητούμενο. Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν πως μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ούτε οι επαφές με την Impala Invest του Δημήτρη Βιτζηλαίου που εξέφρασε ενδιαφέρον να εμπλακεί στην υπόθεση διάσωσης απέδωσαν καρπούς.

    Παράγοντες της αγοράς πάντως από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος, λόγω της απαξίωσης των περιουσιακών στοιχείων αλλά και του υπέρογκου δανεισμού που βαραίνει την εταιρεία. Τις δυσκολίες που υπήρχαν είχε επισημάνει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα. «Πρέπει οι τράπεζες να διαμορφώσουν ένα σχέδιο πιο τολμηρό… θέλει τόλμη και φαντασία για να σωθεί η ΒΙΚΗ», έλεγε στο mononews.gr ο πολύπειρος μάνατζερ πριν από λίγο καιρό.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει η οικογένεια Παπαγιάννη, βασικός μέτοχος της ΒΙΚΗ και αν θα ζητήσει από τους δικαστές παράταση της προστασίας από τους πιστωτές από το αλλά και η στάση που θα κρατήσουν οι πιστώτριες τράπεζες, και πρώτα απ’ όλους η τράπεζα Πειραιώς, η οποία φέρεται να έχει τη μεγαλύτερη έκθεση.

    Η πλευρά Παπαγιάννη πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να παλέψει μέχρι την ύστατη στιγμή για να βρεθεί λύση και να διασωθεί η επιχείρησή τους και μαζί οι περίπου 200 θέσεις εργασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΒΙΚΗ είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια ύστατη προσπάθεια να ορθοποδήσει  και να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα ρευστότητας. Παράλληλα, εξασφάλισε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές μέχρι και τον Μάιο, οπότε ορίστηκε και η εκδίκαση της υπαγωγής στο άρθρο 106α.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Σφίγγει ο κλοιός» για τη ΒΙΚΗ – Προβληματισμός για την προσπάθεια διάσωσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παπαγιάννης: Τι λέει ο επικεφαλής της ΒΙΚΗ για την υπαγωγή στον πτωχευτικό



    ΣΧΟΛΙΑ