• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βουτιά για το ασήμι και την μετοχή της GameStop: Σημάδια κόπωσης μετά την αγοραστική φρενίτιδα

    • Bloomberg
    Στερλίνα


    Η φρενίτιδα των επενδυτών που έφερε εκρηκτικά κέρδη σε όλα, από την μετοχή της GameStop έως το ασήμι, δείχνει σημάδια κόπωσης.

    Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε περισσότερο από 5% στο χρηματιστήριο Comex την Τρίτη και βυθίστηκε από το προηγούμενο υψηλό οκτώ ετών, μετά την αύξηση των απαιτήσεων περιθωρίου και τις προειδοποιήσεις των αναλυτών να μην “κυνηγήσουν” το ράλι.

    Η μετοχή της GameStop, υποχώρησε κατά 16% στις διαπραγματεύσεις μετά τη λήξη της συνεδρίασης στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, καταγράφοντας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας απώλειες 31%.

    Άλλες μετοχές που τις προηγούμενες ημέρες εκτοξεύτηκαν, όπως η AMC Entertainment Holdings και η Koss Corp., επίσης υποχώρησαν αργά στη Νέα Υόρκη.

    Silver futures sink after rising to highest since 2013

    Είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος αν αυτό σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής μετά την επενδυτική μανία που εξαπλώθηκε από το ένα περιουσιακό στοιχείο στο άλλο τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, η οπισθοχώρηση δείχνει να επιβεβαιώνει, στην παρούσα φάση, τους παρατηρητές της αγοράς που έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεθωριάσει το ράλι.

    Η υποχώρηση του αργύρου «δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οποιαδήποτε ανοδική κίνηση που στηρίζεται σε συνεργασίες που δημιουργήθηκαν μέσω των social media και σε θεωρίες συνωμοσίας θα ήταν πάντα μη βιώσιμη», δήλωσε ο Gavin Wendt, αναλυτής στη MineLife Pty. “Υπάρχει ωστόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ της προσπάθειας χειραγώγησης των συναλλαγών σε μία μετοχή σε σύγκριση με ένα σημαντικό εμπόρευμα που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο”.

    Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 13% τη Δευτέρα, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο του φόρουμ WallStreetBets του Reddit.

    Παραμένει ασαφές ποιος συνέταξε τις αναρτήσεις που πυροδότησαν την τεράστια περίοδο, ή ποιος ήταν ακριβώς πίσω από τις συναλλαγές. Οι ίδιοι οι χρήστες του Reddit φαίνεται τώρα να αντιφάσκουν και οι παρατηρητές της αγοράς έχουν προειδοποιήσει ότι το να “κυνηγούν” ένα εμπόρευμα θα ήταν μια πιο δύσκολη κίνηση από το να στοχεύουν σε μεμονωμένες μετοχές.

    Η κερδοσκοπική δραστηριότητα στο διαδίκτυο προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις παγκόσμιες αγορές αφού πυροδότησε μεγάλες διακυμάνσεις σε μετοχές όπως η GameStop, ενώ υπήρξαν φόβοι ότι η φρενίτιδα θα μπορούσε να εκτροχιάσει την αγορά μετοχών. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις

    Η τιμή του αργύρου στα πιο ενεργά Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (futures) του μετάλλου έφτασε να υποχωρεί έως και 5,5% στα 27,81 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Comex, μετά το αγοραστικό πάρτι που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, το οποίο και επεκτάθηκε από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία.

    «Με βάση τα θεμελιώδη δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές αρνητικές θέσεις στην αγορά ασημιού, καθώς οι προοπτικές για το ασήμι είναι ισχυρές φέτος, μετά από τις θετικές επιδόσεις κατά το 2020», δήλωσε ο Wendt.

    «Υποψιαζόμαστε ότι οι τιμές θα παραμείνουν ασταθείς», δήλωσε ο James Steel, επικεφαλής ανάλυσης για τα πολύτιμα μέταλλα στην HSBC Securities (USA), σε σημείωμα του, πριν ανακοινωθεί η αύξηση του περιθωρίου στο ασήμι. «Πέρα από αυτήν την εβδομάδα, και πιθανώς νωρίτερα, πιστεύουμε ότι οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά ενδέχεται να κουραστούν και να αρχίσουν να ρευστοποιούν τις τοποθετήσεις τους σε ασήμι, με αντίστοιχη επίπτωση στις τιμές. Αγοραστές, να προσέχετε!”

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;

    Μετά την GameStop, «πάρτι» και με το ασήμι: Στο στόχαστρο των WallStreetBets και Reddit και τα πολύτιμα μέταλλα

    Σε υψηλά 8ετίας το ασήμι με άλμα 9% λόγω… Reddit

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ