• Σχόλιο Αγοράς

    Εκρηκτικό «ράλι» για την μετοχή-meme της AMC, αναγκάστηκαν να διακόψουν προσωρινά την διαπραγμάτευσή της!


    Όλα τα ρεκόρ έχει βαλθεί να σπάσει η νέα αγαπημένη μετοχή-meme των χρηστών του Reddit, η μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων AMC Entertainment, με τους επενδυτές και τις χρηματιστηριακές Αρχές να παρακολουθούν το συνεχιζόμενο ράλι της που ξεκίνησε στα τέλη του Μαΐου.

    Η μετοχή κινήθηκε πριν από λίγο στο +112,23% και τα 68,00 δολάρια, καταρρίπτοντας κάθε ιστορικό υψηλό της, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά προσωρινά τα 30 δισ. δολάρια.   Μάλιστα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι Αρχές διέταξαν προσωρινά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής, λόγω της έντονης μεταβλητότητας, καθώς μέσα σε 10 λεπτά εκτινάχθηκε από τα 50 στα 60 δολάρια. Αυτή την ώρα ενισχύεται στο +80% κοντά στα 60 δολάρια.

    Η άνοδος της AMC Entertainment  ενισχύθηκε από την χθεσινή είδηση για πώληση 8,5 εκατ. μετοχών έναντι 230,5 εκατ. δολαρίων ή 27,12 δολάρια η κάθε μία στον μέτοχό της Mudrick Capital.

    Στις αρχές του χρόνου η μετοχή της AMC άξιζε λίγο πάνω από 2 δολάρια, με την εταιρεία να έχει χτυπηθεί βαριά από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Κάτι που οδήγησε διάφορα Funds να τοποθετούνται με θέσεις Short, ανοίγοντας ευκαιρία στους χρήστες του Reddit για μια νέα απόπειρα για Short Squeeze Το νέο ράλι της μετοχής είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου.



    ΣΧΟΛΙΑ