• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στηρίζει την Robinhood η Cathie Wood παρά το τραγικό ντεμπούτο

    Bitcoin

    Cathie Wood,, CEO of ARK Investment Management


    Η Robinhood Markets μπορεί να σημείωσε πολύ κακή απόδοση μετά την αρχική δημόσια προσφορά, αλλά έλαβε την στήριξη της Cathie Wood.

    Με την ναυαρχίδα της, την ARK Innovation αγόρασε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας την Πέμπτη.

    Κατά την πρώτη της συνεδρίαση, οι μετοχές της Robinhood υποχώρησαν μέχρι και 12% από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς, γεγονός που την έθεσε αυτομάτως υποψήφια για το χειρότερο ντεμπούτο ανάμεσα στις αμερικανικές εταιρείες.

    Η μετοχή της Robinhood έκλεισε την πρώτη μέρα στο ταμπλό με πτώση κατά 8,4%.

    Η Wood αποτελεί την σούπερ σταρ των επενδύσεων αφού η ARKK πέτυχε κέρδη 149% το 2020. Φαίνεται όμως ότι η… αγάπη που έδειξε η ίδια για την Robinhood δεν έτυχε θερμής αποδοχής και από άλλους επενδυτές.

    Οι επενδυτές λιανικής αγόρασαν μετοχές αξίας 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μηδενικών προμηθειών την ημέρα εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Αυτό απέχει πολύ σε σύγκριση με τις αρχικές δημόσιες προσφορές άλλων εταιρειών υψηλού προφίλ, όπως η κινεζική Didi Global και η Coinbase Global.

    Η Didi προσέλκυσε 69 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές την πρώτη της ημέρα διαπραγμάτευσης, με την Coinbase να κερδίζει 57,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Ποια είναι

    Η Robinhood, που ιδρύθηκε το 2013 και παρουσιάστηκε το 2015, υπέβαλε αίτηση για IPO, δηλαδή για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, στις 23 Μαρτίου 2021.

    Είναι μια εφαρμογή στην οποία οι επενδυτές μπορούν να ανταλλάσσουν μετοχές, option, ETF και κρυπτονομίσματα. Δηλώνει ότι η χρήση της είναι δωρεάν και η αλήθεια είναι ότι σε όλους αρέσουν τα δωρεάν πράγματα.

    Στη βάση των χρηστών της Robinhood βρίσκεται ο μέσος χρήστης smartphone – η εγγραφή είναι γρήγορη, όπως και η προσθήκη χρημάτων στον λογαριασμό. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες εγκρίνονται σε λιγότερο από μία ώρα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Robinhood: Οι ιδρυτές της εταιρείας μείωσαν το μισθό τους κατά 90% και έγιναν δισεκατομμυριούχοι
     



    ΣΧΟΛΙΑ