• Cryptocurrencies

    Bitcoin: H Cathie Wood πουλά 2,5 εκατ. μετοχές του Grayscale Bitcoin Trust λίγο πριν την κρίσιμη απόφαση της SEC

    • NewsRoom
    Cathie Wood

    Cathie Wood


    Ένα από τα αμοιβαία κεφάλαια της διάσημης επενδύτριας Cathie Wood, το ARK Next Generation Internet ETF, προχώρησε στην πώληση του συνόλου των θέσεών του στο Grayscale Bitcoin Trust, το οποίο επιθυμεί να μετατραπεί επιτυχώς στο πρώτο διαπραγματεύσιμο ETF συνδεδεμένο με την τιμή spot του Bitcoin, εν μέσω αβεβαιότητας για το εάν θα τα καταφέρει.

    Το ARK Next Generation Internet ETF πούλησε όλες τις υπόλοιπες 2,25 εκατ. μετοχές που κατείχε στο Grayscale Bitcoin Trust την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Την ίδια ημέρα, το ARK Next Generation Internet ETF προχώρησε στην αγορά 4,32 εκατ. μετοχών του ETF ProShares Bitcoin Strategy – το οποίο επενδύει σε συμβόλαια μελλοντικης εκπλήρωσης συνδεδεμένα με το Bitcoin – καθιστώντας τo τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στο ETF.

    Επίσης την Τετάρτη, το ARK ETF αγόρασε 20.000 μετοχές του ARK 21Shares Active Bitcoin Futures Strategy ETF και πούλησε 148.885 μετοχές της Coinbase Global Inc, σύμφωνα με την έκθεση του fund.

    Υπενθυμίζεται πως οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ έχουν εγκρίνει τη διαπραγμάτευση ETFs που αφορούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συνδεδεμένα με το Bitcoin, αλλά  έχουν σημαντικές αντιρρήσεις γύρω από την έγκριση ενός ETF που θα συνδέεται με την τιμή spot του διάσημου κρυπτονομίσματος.

    Η Wood ανέφερε στο Bloomberg Television ότι η κίνηση έγινε με «μεγάλη προσοχή», στην περίπτωση που η μετατροπή του Grayscale trust σε ETF δεν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στις 10 Ιανουαρίου, όταν η SEC αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με το ζήτημα.

    Η Wood δήλωσε πως θεωρεί ότι οι πιθανότητες η απόφαση της SEC για μια έγκρισή της αίτησης των Wood’s ARK Investment Management LLC και 21Shares για το πρώτο spot Bitcoin ETF έχουν αυξηθεί, ωστόσο «δεν είναι 100% σίγουρη».

    «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι θα εγκριθούν και αν έχουν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που μας έχει θέσει η SEC», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως «είμαστε τόσο αισιόδοξοι για το Bitcoin όσο ποτέ».

    Η Ark έχει μειώσει τις συμμετοχές της στο Grayscale Bitcoin Trust – το οποίο ήταν η κορυφαία συμμετοχή του ARK Next Generation Internet ETF – τους τελευταίους μήνες, παρόλο που το Bitcoin ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022. Το κρυπτονόμισμα υπερδιπλασιάστηκε το 2023, με πολλά από τα κέρδη έρχονται προς το τέλος του έτους εν μέσω εικασιών ότι η SEC θα εγκρίνει τελικά τα spot ETF Bitcoin στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Grayscale Investments δήλωσε ότι ο Barry Silbert, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Digital Currency Group, ο οποίος εμπλέκεται σε νομικές υποθέσεις, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και θα τον διαδεχθεί ο Mark Shifke, ο οικονομικός διευθυντής της DCG. Η ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου θεωρήθηκε από ορισμένους ως ένα θετικό βήμα από την Grayscale, ώστε να λάβει την έγκριση της SEC για τη μετατροπή του Trust σε ETF.

    Η Wood ανέδειξε το Grayscale Bitcoin Trust ως την κορυφαία επιλογή της στο συνέδριο Sohn Australia τον περασμένο μήνα.

    Το ARK Next Generation Internet ETF σημείωσε άνοδο 103% για το έτος, σε σύγκριση με μια άνοδο 55% του δείκτη Nasdaq 100. Ωστόσο, η πορεία του ήταν ασταθής: υποχώρησε 67% το 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Κάθι Γουντ: Το fund της εκτοξεύσε την απόδοσή του, αλλά οι επενδυτές την εγκαταλείπουν

    Oι χαμένοι του Nasdaq: Ποιοι έμειναν έξω από το πάρτι των 5 τρισ. δολαρίων

    Bitcoin: Δικαστήριο ανέτρεψε το μπλόκο της SEC στο πρώτο αμερικανικό ETF απευθείας σε Bitcoin – «Πάρτι» στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ