• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Robinhood: Οι ιδρυτές της εταιρείας μείωσαν το μισθό τους κατά 90% και έγιναν δισεκατομμυριούχοι

    • Bloomberg
    Robinhood: Οι ιδρυτές της εταιρείας μείωσαν το μισθό τους κατά 90% και έγιναν δισεκατομμυριούχοι

    Baiju Bhatt και Vlad Tenev


    Τον Απρίλιο, οι Vlad Tenev και Baiju Bhatt, οι δύο ιδρυτές της Robinhood Markets, μείωσαν την προσωπική τους αμοιβή κατά 90%, στα 34.248 δολάρια.

    Ο μισθός τους, ίσος με τα ετήσια κέρδη του μεσαίου εργαζόμενου των ΗΠΑ το 2019, αποτέλεσε μία ακόμη απόδειξη της νοοτροπίας της Robinhood για τον εκδημοκρατισμό των αμοιβών όλων των εργαζομένων.

    Οι αποζημιώσεις τους έγιναν γνωστές την Πέμπτη, κατά τη δήλωση εγγραφής της Robinhood η οποία πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Επίσης, από τα στοιχεία αυτά φάνηκε ότι οι δύο επιχειρηματίες, που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, θα ενταχθούν προσεχώς, όπως όλα δείχνουν, στο κλαμπ των σούπερ πλουσίων των ΗΠΑ.

    Ο Tenev, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood, και ο Bhatt κατέχουν μερίδιο στην εταιρεία αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Οι δυο τους, που κάποτε ήταν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, είναι επίσης έτοιμοι να συγκεντρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον από την άνοδο των μετοχών που κατέχουν.

    H επικείμενη IPO

    Ο πλούτος τους αντιπροσωπεύει την επιτυχία της Robinhood, της πλατφόρμας συναλλαγών που ξεκίνησαν οι δύο τους το 2013 για να εξυπηρετήσουν τους μικροεπενδυτές.

    Η αξία της εταιρείας τους, με έδρα την Καλιφόρνια, μπορεί να ανέλθει στα 40 δισ. δολάρια κατά την επικείμενη IPO, με βάση τις συναλλαγές που διενεργούνται στη δευτερογενή αγορά, δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, David Ritter τον Μάρτιο.

    Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι περιουσίες τους να γίνουν κατά πολύ μεγαλύτερες όταν οι μετοχές αρχίσουν να διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq.

    Η Robinhood αποκάλυψε επίσης δαπάνες  για το 2020 ύψους 343.584 δολαρίων για την προσωπική ασφάλεια του Tenev και 472.653 δολαρίων για τον Bhatt.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία κατέβαλε στον Chief Legal Officer, Dan Gallagher, ο οποίος ήταν πριν ένας από τους πέντε κορυφαίους αξιωματούχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, 30 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, κυρίως σε μετοχές. Αυτό τον καθιστά ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα νομικά στελέχη εταιρειών στην Αμερική.

    Ο υπολογισμός των περιουσιών του Tenev και του Bhatt βασίζονται στις γνωστοποιήσεις για τα ποσοστά των βασικών μετόχων και στην τιμή της μετοχής των 16,33 δολαρίων, την οποία το διοικητικό συμβούλιο όρισε ως την δίκαιη χρηματιστηριακή αξία, στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

    Οι δύο ιδρυτές θα λάβουν επίσης μετοχές που τελούν υπό περιορισμό, με τις τιμές στόχους για τα επόμενα χρόνια να κυμαίνονται από 30,45 δολάρια έως 300 δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ